Hirdetés
Archivum

Kedden este török csúcsrangadó vár Krivacevic Tijanáékra:

:

Hirdetés

Kedden este rendezik a török élvonal 21. fordulójának csúcsrangadóját. Ezen az Euroligától búcsúzó Fenerbahce fogadja a Krivacevic Tijanával felálló Botas-t. A két csapat 10 napja vívott kupadöntõt. Akkor a Fener simán nyert, de nagy kérdés, hogy mennyire maradt ott a fejekben az EL-kiesés.

Fotó: Botas Spor

Fotó: Botas Spor

Az Euroliga negyeddöntõje miatt rendezik szokatlan keddi idõpontban a török élvonal 21. fordulójának csúcsrangadóját. A Fenerbahce az USK Prahával vívott múlt héten kedden és pénteken rájátszás mérkõzéseket. Mint ismert, a prágaiak remek teljesítménnyel, két magabiztos gyõzelemmel búcsúztatták a török bajnokot. Nem a prágai továbbjutás ténye, hanem annak módja volt igazán meglepõ. Látva a két összecsapást, lényegében hozzá sem tudott szólni a meccsekhez a Fener. Mindkét találkozón már az elején komoly lépéshátrányba kerültek. Bár a csapat hivatalos felületein visszafogott és diplomatikus hangnemben értékelték a kiesést, biztosak lehetünk benne, hogy házon belül nagyon komoly a csalódás. Többet ígért az idei keret, mint ami teljesítményben az egész szezonban kijött.

A Botas kihasználhatja, ha a Fenerbahce fejben nem lesz ott 100%-osan a rangadón. Az alacsonyabban jegyzett, mégis versenyképes játékerõt képviselõ csapatoknak a nemzetközi kupasorozatok rájátszása közepette lejátszott bajnokik mindig kínálnak esélyt a bravúrra. A kupadöntõn nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Akkor a Fener könnyedén érvényesítette fölényét, mélyebb, jobb szerkezetû és több rutinos játékost felvonultató keretét. A Botas-nak 35%-os mezõnymutató, 11 eladott labda és 43-30-ra elveszített lepattanócsata mellett nagy reményei nem lehettek. Összességében mégis a Török Kupa nyolcas döntõje extra eredmény Krivacevic Tijanáéktól. Az Ormanspor negyeddöntõs kiejtése után az elõdöntõben a Törökországban addig veretlen Cukurovát le tudták gyõzni, ami a szezon legnagyobb bravúrja volt a részükrõl. Ez a jó szereplés pedig lendületet adhat számukra tavaszra.

A Botas-nál a nagy elõrelépés a kupára az volt, hogy a szakmai stáb a védekezést remekül összerakta. A három mérkõzést tekintve 63 pontnál egyszer sem kaptak többet. Az Ormanspor elleni 16 szerzett labda kiemelkedõ, de a Cukurova legyõzése során is kétszer annyi szerzett labdájuk volt, mint a nagy terveket szövögetõ riválisuknak. Ennek különösen úgy lett nagy jelentõsége, hogy ezzel együtt az eladott labdák számát alacsonyan tudták tartani mindegyik fellépésük során. A téli idõszakban a légiósok, tehát a Krivacevic, Williams, Cuic trió mellett Olcay Cakir és Melis Gulcan lépett elõre. Ennek köszönhetõ, hogy Jewell Loyd távozását követõ kisebb hullámvölgyet átvészelték. Az utóbbi idõben a védekezés javulása mellett a mezõnymutatóját is feljebb tornázta a Botas, most már stabilan 42-43% százalék környékén teljesítenek. A Török Kupa döntõjében ezt ugyan nem tudták megközelíteni, de ha a keddi rangadón pontosabbak lesznek, akkor lényegesen szorosabb csatára van kilátás.

A 21. forduló eddig ismert eredményei

Cukurova – Mersin 64-71
Izmit Belediyespor – Canik Belediye 137-86
Bellona Kayseri – Besiktas 77-79
Adana BK – Istanbul Univ. 71-580
Ormanspor – Hatay 64-72
Galatasaray – Bodrum 78-46

Tabella

Hirdetés