Hirdetés
Archivum

Kedden európai Szuperkupa:

:

Hirdetés

Kedden kerül sor Jekatyerinburgban az európai Szuperkupára, melyen az Euroliga címvédõje az UMMC Jekatyerinburg fogadja az Európa Kupa tavalyi gyõztesét a Dinamo Moszkvát.

Forrás: www.fibaeurope.com

Forrás: www.fibaeurope.com

Egy év kényszünet után rendezik meg ismét a Szuperkupát. Tavaly a 2012-es Euroliga gyõztes Valencia megszûnése miatt erre nem került sor. A jekatyerinburgi klub ügyvezetõje arról beszélt a FIBA Europe beharangozójában, hogy mindenképpen szüksége van a nõi szakágnak ilyen kiemelt eseményre, melyre sok nézõt ki lehet csábítani. Ezzel nehéz vitatkozni, még akkor is, ha az eddigi Szuperkupák erõsen felejthetõ kategóriába tartoztak. Minden esetben az Euroliga címvédõje nyert, de a szezon korai szakasza miatt nem éppen közönségszórakoztató játékkal.

Az idei Szuperkupa késõbb kerül megrendezésre, mint a korábbiak. Éppen ezért bízhatunk benne, hogy az elmúlt éveknél magasabb színvonalú játékot látunk. Azért is bizakodhatunk, mert a két csapat pénteken Moszkvában az Orosz Kupa negyeddöntõjének elsõ mérkõzésén már összemérte az erejét és akkor a Dinamo Moszkva sokáig bírta a lépést tartani, pedig a sztárjaik közül Tina Charles és Lindsay Whalen még nem érkezett meg a csapathoz. Olaf Lange szintén a FIBA Europe portáljának nyilatkozva az egyik legnagyobb orosz kihívójának nevezte a moszkvaiakat.

A Jekatyerinburg keretében mindössze egy változás történt, Quanitra Hollingsworth-t Ann Wauters váltotta. Minõségi csere, hiszen a pályafutása végén járó Wauters vélhetõen hatékonyabban tudja megoldani a rábízott részfeladatokat, mint Hollingsworth. Lange egyébként ezzel a cserével kapcsolatban a FIBA Europe portáljának elárulta: mindenképpen rutinos játékost kerestek, mert egy olyan csapatnál, mint a Jekatyerinburg nem tudnak egy fiatalnak annyi játéklehetõséget adni ebben a szerepkörben, ami szolgálná a fejlõdését.

A Jekatyerinburg minden téren kiemelkedik az európai mezõnybõl és ha valamikor, akkor idén hatványozottan igaz a mondás, ha tisztességesen odateszik magukat a sztárok a fontos meccseken, akkor csak a sérülések akadályozhatják meg az orosz gárdát egy tökéletes szezon elérésében.

Hirdetés