Hirdetés
Magyarország

Kedden három bajnoki mérkőzést rendeznek:

:

Hirdetés

Kedden három bajnoki mérkőzésre kerül sor a hazai élvonalban.

A program 16 órától az Atomerőmű KSC Szekszárd és a ZTE NKK összecsapásával indul. A hétvégén mindkét csapat fontos mérkőzést vívott. A Szekszárd a DVTK otthonában egy remek meccset nyert meg. Cyesha Goree, Zele Dorina és Sara Krnjic is bevethető volt az összecsapáson, melyen kiváló támadójátékkal közel 50%-al dobott a KSC és 33 mezőnykosarat jegyzett. A ZTE a közvetlen riválisától a PINKK csapatától kapott ki hazai pályán, így nagyon komoly lépéshátrányba került. A Szekszárd és a ZTE legutóbb október 21-én találkozott. Akkor 129-42-re nyert a Szekszárd Zalaegerszegen. Teljesen más célokért küzd a két gárda. A Szekszárdnak a Győr, Csata, Sopron trió előtt amolyan átvezető lehet a keddi találkozó, a ZTE-nek pedig egy fokmérő, hogy képes-e jobban tartani védekezésben riválisát.

17 órától a PINKK Pécsi 424 az Aluinvent DVTK-t fogadja. Ebben a párban is egyértelműen meghatározható a favorit. Ez pedig a DVTK, mely harcos játékkal jól helyt állt a Szekszárd ellen, amire lehet építeni a jövőben. Támadásban Keyona Hayes és Medgyessy Dóra mellé egyértelműen felnőtt Pusztai Petra, aki visszatérése óta három alkalommal is kétszámjegyű pontot ért el. A PINKK szintén jó érzésekkel készülhet a találkozóra. A zalaegerszegi sikerével közvetlen üldözőjét leszakította. A következő időszakot ennek megfelelően lényegesen nyugodtabban várhatja, amit kihasználhat építkezésre, illetve a tavaszi feladatokra való felkészülésre.

A program 17 óra 30 perctől a Vasas Akadémia és a TFSE-MTK fővárosi rangadójával zárul. A Vasas visszatérése óta három vereséget jegyzett és egy alkalommal nyert. Kétszer a Soprontól és egyszer a DVTK-tól kapott ki, miközben a BEAC-ot tudta legyőzni. A vereségek ellenére Sopronban és Miskolcon is mutatott kifejezetten versenyképes szakaszokat a Vasas, melynek célja ezek meghosszabbítása lehet. Komoly fokmérő lesz ilyen szempontból egy közvetlen ellenfél, a TFSE elleni erőpróba. A TFSE-nek szintén értékes visszajelzéseket adhat a keddi fellépés. Főleg azután, hogy három vereséget követően szombaton a PEAC ellen nyert. Több erőt tudott mozgósítani, mint riválisa. Ehhez 54%-os mezőnymutató párosult. Nyerte a TFSE a lepattanócsatát és 14 szerzett labdája volt. Ezek azok az erősségei, amivel eredményességben előrébb léphet.

MENETREND

December 22., kedd
16:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – ZTE Női Kosárlabda Klub
17:00 PINKK-Pécsi 424 – Aluinvent DVTK
17:30 Vasas Akadémia – TFSE-MTK

Hirdetés