Hirdetés
Európa

Kedden hat mérkőzéssel kezdődik az Euroliga csoportköre:

:

Hirdetés

Kedden hat mérkőzést rendeznek az Euroligában.

A Sopron Basket és a Bourges összecsapását korábban részletesen felvezettünk. Beharangozónk IDE KATTINTVA olvasható.

A program 15 órától a Fenerbahce és az USK Praha csatájával indul. A B-csoport rangadója a nap egyik legjobban várt meccse, melyen két Final Four esélyes gárda méri össze az erejét. A Fener komoly erőt vonultat fel és láthatjuk debütálni a sorozatban Satou Sabally-t. A prágaiaknál pedig az eddig is megismert erények mentén zajlott az építkezés. Hazánkból ide igazolt Ivana Dojkic, így a horvát klasszis debütálását is követhetjük. Ebben a négyesben 18 órától lesz egy Lyon – Gdynia csata is. Itt Aleksandra Crvendakic lyon-i euroligás bemutatkozását figyelhetjük. A francia csapatnak kötelező a győzelem, ha szeretne beleszólni a Fenerbahce és az USK Praha versenyfutásába.

17 órától mutatkozik be az UMMC Jekatyerinburg. Bár a beharangozónkban kiemeltük, hogy több hiányzó is van az utolsó két teljes kiírás győzetésénél, de így is bombaerősek. A Famila Schio-tól bravúr lenne a győzelem, de Pierre Vincent tanítványainál ott a rutin. Ha nem lesz pontos a Jekatyerinburg, azt kihasználhatja a Schio. Ez a C-csoport találkozója, ahol este a házigazda Spar Girona a TTT Rigával mérkőzik. A Gironának kötelező a győzelem, ha nagy tervei vannak.

Az A-csoport orosz rangadóját szintén 17 órától követhetjük. Isztambulban a Dinamo Kurszk és a Nagyezsda Orenburg csap össze. A két gárda vívott már idén az Orosz Kupában egy finálét. Csak hazai játékosokkal szerepeltek a sorozatban és az Orenburg nyert. Légiósokkal kiegészítve, mint Steph Mavunga, Amanda Zahui, Arike Ogunbowale és fehérorosz papírokkal rendelkező Alex Bentley, a kurszki gárda az erősebb.

A játéknap programja – december 1., kedd

A-csoport
17:00 Dinamo Kurszk – Nagyezsda Orenburg

B-csoport
15:00 Fenerbahce – ZVVZ USK Praha
18:00 LDLC ASVEL Feminin – Arka Gdynia

C-csoport
17:00 UMMC Jekatyerinburg – Famila Schio
20:00 TTT Riga – Spar Girona

D-csoport
18:00 Bourges Basket – Sopron Basket

Hirdetés