Hirdetés
Archivum

Kedden hazai pályán megszerezheti az 5. helyet a Cegléd:

:

Hirdetés

Mozgalmas játéknapra készülhetünk kedden, hiszen a bronzcsata elsõ felvonása mellett a második meccséhez érkezik az Aluinvent DVTK és a VBW CEKK Cegléd párharcra az 5. helyért. Pénteken a ceglédiek hosszabbítás után nyertek Miskolcon, így hazai pályán lezárhatják párharcot.

Nem véletlenül emeltük ki külön a pénteki DVTK – Cegléd mérkõzés teljes felvételét, hiszen igazi küzdõs, hajtós play-off meccset láthattunk. Végletekig kiélezett csata volt, ahol a kulcspillanatokban pontosabb és több jó egyéni teljesítményt felvonultató Cegléd hosszabbítás után 83-77-es gyõzelmet aratott.

Már a párharc felvezetésében is az kapta a fõszerepet, hogy a Ceglédnek akkor voltak igazán versenyképes meccsei idén, ha a kezdõötösének tagjai mellett a padról is érkezett klasszis teljesítmény. Ez pénteken megtörtént. Zsovár Orsolya öt triplát értékesítve hozta azt a pluszt a csapatának, ami a sikerhez elengedhetetlennek bizonyult. A ceglédieknél a kulcsjátékosok szintén remekeltek: Jovana Popovic 20 pontja mellett Chanel Mokango (16 pont, 13 lepattanó) és Medgyessy Dóra (12 pont, 15 lepattanó) is dupla-duplát ért el.

Azért is érdemes kiemelni a fenti teljesítményeket, mivel rávilágítanak arra, hogy a DVTK szempontjából mennyire felemás érzések lehetnek a péntek estével kapcsolatban. A hazaiaknak kétszer annyi szerzett labdájuk és ezzel együtt lényegesen kevesebb eladott labdájuk volt. Emellett támadólepattanóból is másfélszer annyit gyûjtött a DVTK, mint a Cegléd. Ugyanakkor 35%-os mezõnymutatóval, amikor 75 kísérletbõl mindössze 27 lett sikeres, egy magas hõfokú rájátszás-párharcban lehetetlen gyõzelmet szerezni. A meccs felvételét figyelve is egyértelmûen kirajzolódik, hogy kialakította a dobóhelyzeteket a DVTK, de rendre kimaradtak a lehetõségek.

Nehéz megnevezni a favoritot a keddi összecsapás elõtt. Óriási kérdés lesz, hogy ezt a dobóteljesítményt a Cegléd meg tudja-e ismételni, illetve érkezik-e újra egy extra teljesítmény a padról. Lelkes közönsége elõtt az elsõ meccsbõl hozott önbizalommal és lélektani elõnnyel esélyesnek tûnik a Cegléd, hogy megszerezze a párharc lezárásához szükséges második gyõzelmet. Ehhez azonban biztosan lesz egy-két szava a DVTK-nak, miután a pénteki statisztika megmutatta, hogy vannak olyan játékelemek, melyekre tud építeni. Támadásban pontosabb megoldásokkal, hasonlóan sok szerzett labdával és valamivel jobb lepattanózással a DVTK helyzete sem reménytelen.

Hirdetés