Hirdetés
Archivum

Kedden jön a DVTK-PINKK párharc második meccse:

:

Hirdetés

Kedden 19 óra 15 perctõl Kozármislenyben folytatódik az Aluinvent DVTK és a PINKK Pécsi 424 rájátszás párharca. Az 5-8. helyért zajló küzdelmek elsõ felvonása során a DVTK hazai pályán könnyed gyõzelmet aratott légiósai nélkül szereplõ riválisa felett.

A párharchoz múlt héten nagy beharangozóval készültünk, hiszen a Magyar Kupa negyeddöntõjének és a DVTK-nál történt edzõváltásnak a tükrében egy kifejezetten érdekes csatát vártunk. Aztán szombat délután jött a PINKK bejelentése, hogy légiósai nélkül szerepel Miskolcon. Ez pedig minden elõzetes esélylatolgatást felülírt. Ebben a felállásban nyilvánvalóan nem volt egy súlycsoportban a két csapat. Mindig elmondjuk, hogy a statisztika csak a töredékét adja a vissza a játék képének. A teljesítményindexet nézve azonban a 124-43-as arány egy helyosztó rájátszás mérkõzésen hatalmas differenciát jelent.

Nyilván sportemberként soha nem öröm, ha az aktuális riválisnak problémái vannak és az a vártnál nagyobb elõnyt ad. Ugyanakkor így szombaton a DVTK-nál megbízott vezetõedzõként debütáló Ambrus Erzsébetnek ez egy jó felhozó-meccse lett. Lélektanilag fontos ilyen helyzetben a siker, fõleg úgy, hogy továbbjutás esetén az 5. helyért a VBW CEKK Cegléd ellen óriási küzdelemre számíthat a DVTK. Egyáltalán nem mindegy, hogy az edzõváltást követõen milyen hangulatban, milyen beonyomásokkal tud folytatódni a munka. A nagy különbség ellenére szombaton meg tudta mutatni a DVTK azokat az erényeket, amik ott vannak a keretben. Elég csak a 11 triplára gondolni vagy éppen a szerzett labdák magas számára. Mindenki kapott lehetõséget a bizonyításra, ami szintén elõremutató.

A PINKK pályára lépõ játékosai küzdöttek, hajtottak becsülettel. Ráadásul a magyar magból is hiányzott Benke Sára, illetve az elsõsorban az ANB-ben sok lehetõséget kapó Raus Vivien. Velük valamivel jobban variálható lett volna a PINKK szombati kerete. Ettõl függetlenül a szoros eredmény az a légiósok szereplésén múlt. Ez kedden is így lesz. Az egyik pécsi helyi lap, a Bama.hu megszólaltatta Gémes Róbertet, a PINKK Pécsi 424 csapatát mûködtetõ gazdasági társaság cégvezetõjét, aki az alábbiak szerint vázolta a helyzetet:

“PINKK-Pécsi 424 felnõtt és utánpótlás csapatainak költségvetése stabil, a mûködéshez szükséges források biztosítottak. Viszont ezek nem egyenlõ, havi részletekben kalkulálhatóak, a források beérkezésének hektikussága eredményezhet, és a múltban is eredményezett a mostanihoz hasonló likviditási nehézségeket. Nekem cégvezetõként ez is a feladatom, hogy ezeket a helyzeteket kezeljem, általában a többségi tulajdonos szokott a segítségemre sietni. Jelen helyzetben a játékosok és ügynökeik türelmét kértem, mivel a jelen szezonban ez volt az elsõ jelentõsebb elmaradás, amely bõ egy hónapot jelent. Õk ezt nem tolerálták, és döntésüket a szombati mérkõzés napjának reggelén közölték velünk, amit mi elfogadtunk.” – fogalmazott Gémes Róbert, majd így folytatta nyilatkozatát a Bama.hu portálnak:

“A jelenlegi csúszás természetesen a magyar játékosainkat is kisebb-nagyobb mértékben érinti, de részükrõl fel sem merült egy hasonló lépés. A pénzügyi rendezésen dolgozom, biztos vagyok benne, hogy hamarosan rendezni tudjuk az átlagosan egy hónapnyi elmaradást. El kell mondanom, hogy a PINKK az egyetlen csapat az országban, amely semmilyen önkormányzati támogatást nem kap, így csak a tulajdonos finanszírozza. Többségi tulajdonosunk érkezése óta gazdálkodásunkat a racionális tervezés, biztonságos építkezés jellemezte, nem nyújtózkodunk annál tovább, ameddig a takarónk ér. Ez így is marad.” – összegzett Gémes Róbert, aki a lapnak azt is elmondta: a légiósok szereplése a csapat hátralévõ meccsein nem feltétlenül pénzkérdés.

Nyilatkozatok

Hirdetés