Hirdetés
Archivum

Kedden kezdõdik a 3×3-as válogatott felkészülése, végleges a keret:

:

Hirdetés

Kedden megkezdi a közös munkát a 2019-es nyári feladatokra készülve a 3×3-as válogatott. A csapat tervezett programját már korábban bemutattuk. Idõközben véglegessé vált a keret.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Károlyi Andrea szövetségi kapitány elmondta lapunknak, hogy a csapatokkal történt egyeztetés után hat játékos alkotja a felnõtt 3×3-as válogatott keretét. Õk Böröndy Vivien, Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Klaudia és Szabó Petra.

Kérdésünkre elmondta Károlyi Andrea, hogy a 3×3-as szakágban is lehet honosított játékos. Ugyanakkor a szabályok másként alakulnak, mint az 5-5 kosárlabdában. Itt kezdetektõl fogva azt az elvet követi a FIBA, hogy a versenyt megelõzõ év január 1. elõttinek kell lennie a honosított játékos útlevelének. Cyesha Goree esetében ez megvalósul, hiszen 2018. január 1. elõtt kapta meg az állampolgárságot.

A válogatott programjáról a 3×3-as szakág 2019-es felnõtt versenyrendszerérõl május elején közzétett összeállításunkban részletesen írtunk. A magyar válogatott a felkészülés során május 19-án, 26-án és június 2-án bekapcsolódik az idei évre életre hívott 3×3-as Felnõtt Nõi Bajnokság küzdelmeibe. Ezt követõen pedig június 8-án Moszkvában szerepel Károlyi Andrea csapata.

A moszkvai erõpróba ugyanúgy az orosz fõváros rangos Challanger-versenyéhez kapcsolt nõi torna lesz, mint egy évvel ezelõtt. Itt tavaly remekül szerepelt válogatottunk egy erõs mezõnyben. Idén is nagyon komoly felmérõnek ígérkezik a résztvevõ együttesek számára. Ezt követõen pedig már a hajrájába fordul a felkészülés a Világbajnokságra. Az amszterdami seregszemle elõtt jön még a franciaországi Voiron-ban egy torna és onnan már utaznak a Világbajnokságra a mieink.

A 2019-es 3×3-as Világbajnokságot június 18. és 23. között rendezik. A torna elõzetes programtervezete már elkészült. Ez alapján a magyar válogatott június 18-án, kedden 16 óra 55 perctõl Lettország ellen mutatkozik be. Ezen a napon 19 óra 30 perctõl a házigazda Hollandia lesz a rivális. Legközelebb június 20-án, csütörtökön lépnek pályára a magyar lányok. Elõbb 16 óra 55 perctõl Kína, majd 20 óra 30 perctõl Türkmenisztán lesz az ellenfél.

Hirdetés