Hirdetés
Archivum

Kedden kezdõdik a bronzcsata a Gyõr és a ZTE között:

:

Hirdetés

Kedden kezdetét veszi a CMB Cargo UNI Gyõr és a ZTE NKK között az egyik fél második sikeréig tartó bronzcsata.

Kisebb szünet után folytatódik a rájátszás a két csapat számára. A Gyõr utoljára április 13-án, pénteken lépett pályára az elõdöntõ második meccsén a Sopron Basket ellen. A ZTE NKK számára pedig múlt héten szerdán zárult az elõdöntõ párharc, melyet az Atomerõmû KSC Szekszárddal vívott. Egy olyan párosítás alakult ki az idei bronzcsatában, ahol valóban mindkét gárda számára siker lenne az érem megszerzése. Lehet, hogy a szezon elején fogalmazódtak meg merészebb célok, de amilyen gödörben volt a téli idõszakban a Gyõr, ez összességében egy szép lezárása lenne az évnek a Magyar Kupa bronz mellett. A ZTE pedig túlteljesített már eddig is, a harmadik hely túlzás nélkül bajnoki címmel érne fel. 2011-ben szerzett utoljára bajnoki érmet a zalaegerszegi együttes.

Nézzük a két csapat útját a rájátszásban. A Gyõr a negyeddöntõben két végletekig kiélezett meccsen a Ceglédet verte, majd az elõdöntõben a Sopronnal szemben maradt alul. Felfelé ívelõ formát mutatott Sandro Orlando gárdája, ahol egy-egy élesebb félidõ még a soproni együttessel is összejött. Danielle Robinson számára az idei évad véget ért, de az elõdöntõ második felvonása alkalmával Simon Zsófia sem játszott. Ez még inkább növeli a szorosabb eredmény értékét. A ZTE a negyedik helyrõl a legnehezebb ágon szerepelt. Bár a DVTK több problémával is küzdött, de a harmadik meccsen 16 pontos hátrányból felállni így is kiemelkedõ tett volt. A Szekszárd elleni elõdöntõben pedig mindent kihozott a keretbõl Gáspár Dávid, amit csak lehetett. Ha tapasztaltabb ilyen helyzetben a játékosállománya, könnyen lehet, hogy a harmadik meccs joga is meglett volna.

A bronzcsata elõtt nagy kérdés, hogy milyen állapotban lesznek a felek. Van egy idõtartam, ami kifejezetten hasznos a regenerálódás szempontjából és van egy idõszak, ami után nagyobb az esélye, hogy kiesik egy csapat a ritmusból. A Gyõr esetében a bevezetõben szereplõ 11 nap éppen ezen a határon mozog. A ZTE esetében a kritikus pont, hogy szûk rotációval játszotta végig a szezont. Ráadásul a hárommeccses DVTK elleni negyeddöntõ után a Szekszárd elleni párharc kifejezetten fizikálisra sikeredett.

A két csapat a közelmúltban kétszer is találkozott. A Magyar Kupa negyeddöntõjét a Gyõr nyerte, míg az alapszakasz utolsó fordulójában riválisa otthonában a ZTE diadalmaskodott. Annak a sikernek a kulcsa az volt, hogy a ZTE lényegesen jobban szedte a lepattanókat és eredményes volt távolról. Ezeken a területeken látható az egész évadban is a legnagyobb fejlõdés. Ha szigorúan a játékoskereteket nézzük, akkor a Gyõr még Danielle Robinson nélkül is több rutinos, ilyen párharcok eldöntésére képes játékost forgat. Ha a gyõriek ritmusban tudtak maradni és a Sopron ellen látott erényeket, elsõsorban a jobb csapatvédekezést mutatják ismét, inkább tekinthetõek esélyesnek.

Hirdetés