Hirdetés
Archivum

Kedden kezdõdnek a negyeddöntõk Lengyelországban:

:

Hirdetés

Kedden a lengyel élvonalban kezdetét veszi a negyeddöntõk sora. A kiegyenlített mezõnyben több érdekes párharc is lesz.

Lengyelországban 2-2-1-es rendszerben zajlanak a negyeddöntõk, tehát az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcokban az elsõ kettõ és szükség esetén a sorsdöntõ ötödik találkozót rendezi a magasabban jegyzett gárda. A párosítások az alábbiak szerint alakulnak:

CCC Polkowice (1.) – Pszczó³ka Polski-Cukier AZS-UMCS Lublin (8.)
Energa Toruñ (2.) – InvestInTheWest Enea Gorzów Wlkp. (7.)
Artego Bydgoszcz (3.) – ¦lêza Wroc³aw (6.)
Arka Gdynia (4.) – Wis³a CANPACK Kraków (5.)

A címvédõ Polkowice és a Lublin párosítása az egyetlen, ahol bátran megnevezhetõ a favorit. A Polkowice brutálisan erõs és rutinos kerete kiemelkedik a mezõnybõl. Az alapszakasz MVP-nek megválasztott klasszis brit center Tami Fagbenle és Jasmine Thomas kettõse mindent visz, de õket is rutinos társak segítik. A Lublin csapatának már az nagy szó, hogy eljutottak ideáig. A közel 20 pontos átlaggal rendelkezõ egykori gyõri Brianna Kiesel teljesítményét érdemes kiemelni náluk. A második Energa Torun esetében jóval nagyobb a magyar kötõdés. Stefan Svitek együttese többszöri újratervezés, játékos-cserék és egy szenvedõs õsz után tavaszra szépen összeállt. Ennek köszönhetik a második helyüket. Laura Svaryte személyében õk adják a lengyel mezõny legjobb lepattanózóját, ami komoly fegyvertény a minõségi magas játékosokat felvonultató ligában. A Sharnee Zoll-Norman köré épülõ Gorzow ettõl függetlenül okozhat nekik kellemetlen perceket kemény védekezésével és szervezett támadójátékával.

Az Artego Bydgoszcz csapatát láthattuk az EK-ban a Szekszárd ellen. Dragana Stankovicék már a negyeddöntõben a 3. rangsorolásuk ellenére brutálisan erõs ellenfelet kaptak a ¦lêza Wroc³aw személyében. Mondani sem kell, hogy a Wroclaw még az utolsó fordulóban is harcban állt a negyedik helyért. Ott a 3-6. pozíció között egyforma képességû csapatok versengenek. Ebben a párban Julie McBride és Sydney Colson, illetve Stankoviæ és Taisii Udodenko párharca külön is érdekes lehet. A Worclaw-nál Lea Miletiæ extra tavaszt fut. A számok alapján a mezõny második leghatékonyabb játékosa, õ lehet az x-faktor. A Gdynia – Wisla Krakow párosítás a lengyel nõi kosárlabda egyik klasszikusa. Mindkét gárda minõségi játékosokat hozott az idei évre, de brutálisan hullámzó a teljesítményük. Érdemes lesz majd figyelni, hogy a palánk alatt mire megy egymással Emma Cannon és Mercedes Russell, ahogy az irányítók Barbora Balintova és a Wislanál számításait megtaláló Jordin Canada párharca is extra. Balintova mellett még egy szlovák válogatott Anna Jurcenkova is a Gdyniát erõsíti.

Ágrajz

Hirdetés