Hirdetés
Archivum

Kedden kezdõdnek az 5-8. helyért zajló párharcok:

:

Hirdetés

Keddtõl a második fordulóval folytatódik a bajnoki rájátszás a hazai élvonalban. Kezdõdnek a párharcok az 5-8. helyért. Az Atomerõmû KSC Szekszárd és az NKE-FCSM Csata, illetve a PEAC-Pécs és a VBW CEKK Cegléd küzdelmét követhetjük.

Az Atomerõmû KSC Szekszárd és az NKE-FCSM Csata párharcába ellentétes elõjellel fordulnak a felek. A Csata a negyeddöntõben összességében az erõviszonyoknak megfelelõ meccseket vívott az Aluinvent DVTK-val. A Szekszárd viszont pályaelõnybõl, a sorsdöntõ harmadik találkozót saját pályán elveszítve 1-2-re maradt alul a Gyõrrel szemben. Teljesen mindegy, hogy ki melyik félnek ad igazat, a párharcot kísérõ nyilatkozatháború sajnos igencsak beárnyékolta az idei rájátszást.

A két csapat legutóbb a Magyar Kupa negyeddöntõjében találkozott és akkor 84-54-es gyõzelmet aratott a Szekszárd. Akkor már a jelenlegihez hasonló felállásban szerepeltek a felek. Túlzás nélkül a KSC idei egyik legjobb meccse volt. A hét triplával, a duplákat tekintve 65%-os mezõnymutatóval, a 27 gólpasszal és a 35-28-ra megnyert lepattanócsatával. A 122-es VAL mutató önmagáért beszélt. A Csata támadásban nem találta a ritmust és ez hozta el hamar a döntést.

Összességében ez a bajnoki rájátszás párharc teljesen más képet ígér. Ekkora tudáskülönbség nincs a két keret között, különösen Frida Eldebrink távozása után és stílusban sok tekintetben hasonló játék jellemzi a feleket. Nem véletlen, hogy az évad korábbi szakaszában kiélezett, magas hõfokú derbiket láttunk közöttük. Így április közepén a mentális tényezõk kiemelkedõen fontosak. A Csata számára óriási motiváció lehet a minél elõkelõbb pozíció megszerzése, míg a KSC elõtt nincs más út, mint a jelenlegi helyzetbõl kihozni a maximumot és megcélozni a nemzetközi szereplést. Most volt egy hosszabb szünet, ami után a csapatok tudtak regenerálódni a folytatásra.

A másik ágon a PEAC-Pécs és a VBW CEKK Cegléd méri össze az erejét. Ebben a párharcban is az egyik fél, a pécsiek pályaelõnybõl veszítettek negyeddöntõt. A ZTE NKK-val szemben maradtak alul. Vegyesek lehetnek az érzések a PEAC-nál, hiszen a pályaelõny nagy esélyt kínált, de a játék képe zalaegerszegi fölényt rajzolt ki. A Cegléd pedig a Soprontól kapott ki 2-0-ra. A CEKK csarnokproblémák miatt feladta pályaválasztói jogát és így két sima idegenbeli vereséggel zárult számára a negyeddöntõ. A körülményektõl függetlenül nem véletlen fogalmazott meg kritikusabb szavakat Peter Jankovic vezetõedzõ. Valamivel több jó megmozdulásban joggal bízhatott.

Ez az a párosítás, ahol mindkét csapat számára a bajnoki alapszakasz hajrája extrán sikerült. A PEAC az utolsó hét meccsébõl ötöt nyerve ért oda a 4. helyre. A CEKK pedig január közepe óta szintén begyûjtött öt sikert, ami meghozta számára a 8. pozíciót. Emiatt nehéz igazán felvezetni ezt a csatát. A két csapat január végi összecsapása kiélezett derbit hozott, ahol elsõsorban a magas posztokon mutatkozó fölényét érvényre juttatva nyert Meszlényi Róbert együttese. Mélyebb keretével, magasabb szerkezetével ezúttal is esélyes. A CEKK viszont kiemelkedõen dobott távolról, nyolc triplát értékesített azon az estén. A téli erõsítések után egy gyorsabb, távoli dobásokra stabilabban építõ gárda formálódott.

Hirdetés