Hirdetés
Európa

Kedden lesz a következő Euroliga forduló:

:

Hirdetés

A közelgő olimpiai selejtezők miatt igencsak szokatlan időpontban kedden rendezik az Euroliga 12. fordulóját.

Az európai bajnoki küzdelmek szünete mellett az Euroliga is kisebb megszakításhoz érkezik. A keddi játéknap után február 19-én folytatódik a sorozat. Kedden, a 12. fordulóban a Sopron Basket az Arka Gdynia vendége lesz. Mindkét gárda győzelemmel hangolt a találkozóra. A Sopron Szekszárdon nyert bajnoki rangadót, míg az Arka Gdynia a lengyel sereghajtó AZS Uniwersytet Gdański-t győzte le 93-83-ra.

A keddi játéknap kifejezetten érdekesnek ígérkezik. Az A-csoportban a címvédő UMMC Jekatyerinburg az egyetlen olyan csapatot fogadja, a TTT Rigát, mely le tudta győzni. Yvonne Turner együttese a Nagyezsda Orenburg pedig az USK Prahát látja vendégül. A Cukurova – Bourges párosítást nézve a francia gárda egy sikerrel nagy lépést tehet a csoport harmadik helye felé. A Castors Braine – Reyer Venezia csatának az Európa Kupás folytatás miatt van tétje.

A B-csoportban a Sopron meccse mellett a Lyon – Lattes Montpellier francia presztízsrangadó igazán pikánsnak ígérkezik. A Kurszk – Girona derbin két rossz formában lévő csapat méri össze az erejét. Mondani sem kell, hogy mindkét fél győzelmi kényszerben van. A csoport élmezőnyében a Schio és a Fenerbahce között óriási küzdelem alakulhat ki.

Menetrend – január 28., kedd

A-csoport
15:00 Nagyezda Orenburg – USK Praha
15:00 UMMC Jekatyerinburg – TTT Riga
16:00 Çukurova Basketbol – Tango Bourges Basket
20:15  Mithra Castors Braine – Reyer Venezia

B-csoport
17:00 Dinamo Kurszk – SPAR Citylift Girona
18:00 Arka Gdynia – Sopron Basket
20:00 LDLC ASVEL Féminin – Basket Lattes Montpellier
20:30 Famila Basket Schio – Fenerbahçe

Fotó: Sopron Basket Facebook

Hirdetés