Hirdetés
Archivum

Kedden már megkezdõdik az Euroliga 12. fordulója:

:

Hirdetés

A megszokott menetrendtõl eltérõen ezúttal már kedden is rendeznek egy Euroliga mérkõzést, melyen a Jekatyerinburg látja vendégül az USK Praha gárdáját.

Az Euroliga 12. fordulójának nyitó találkozója a papírforma szerint nem ígér különösebb izgalmakat. Ráadásul nem az USK Praha malmára hajtja a vizet, hogy az európai porondon már 3 vereséget begyûjtõ Jekatyerinburgnak nyernie kell ahhoz, hogy tartsa a lépést a közvetlen élmezõnnyel.

Bár a gyõzelem a minimum, nincs könnyû helyzetben Algirdas Paulauskas gárdája sem. Sue Bird beépítése nem megy egyik napról a másikra és sérülések is hátráltatják az uráliakat. Paulauskas a múlt szerdai kaunasi Euroliga mérkõzés után arra panaszkodott, hogy Ambrosimova és Jekabsone kiválásával 8 emberes rotációt kell alkalmaznia, ami kisebb csapatok ellen elég lehet a sikerhez, de hosszabb távon nagyon veszélyes.


A két csapat november 9-én találkozott Prágában
, akkor 74-59-re nyertek az oroszok. A Jekatyerinburg 56-31-re vezetett már azon a találkozón és a végül 24 pontig jutó Anna Montañana klasszis teljesítményének köszönhették a csehek, hogy egy kisebb arányú vereség lett a vége. Azon az estén azonban nem játszott az elitsorozatban 14.4 pontot és 7.9 lepattanót átlagoló DeLisha Milton-Jones és a karmesteri pálca sem Lindsay Whalen kezében volt. Az, hogy ezúttal mind a ketten ott lesznek a pályán, valamivel csökkenteni a különbséget a két együttes között.

A prágai összecsapáson az oroszoknál a 15 pontos Gruda és a 13 pontos Candace Parker volt a legeredményesebb. A csapatban a pontátlagokat tekintve ez a két játékos áll az élen jelenleg is. Parker 9 Euroliga találkozón 13.6 pontot és 6 lepattanót átlagolt, míg Gruda mind a 11 találkozón játszott és ezeken 12.5 pontig és 5.5 lepattanóig jutott. Ha az oroszok sztárjai az átlaguknak megfelelõen játszanak, akkor elképzelhetetlen, hogy az USK Praha akkora meglepetést tudjon okozni, mint a valenciai gyõzelme alkalmával. Igaz, november elején a valenciára is ezt írtuk…

Az Euroliga 12. fordulójának keddi programja

A-csoport
UMMC Jekatyerinburg – USK Praha 14:00

Hirdetés