Hirdetés
Archivum

Kedden megérkezett Spanyolországba az amerikai válogatott:

:

Hirdetés

Megérkezett Salamancába az Egyesült Államok válogatottja. A festõi spanyol városban a hétvégén rangos VB felkészülési tornára kerül sor, ahol az Egyesült Államok, Ausztrália, Szenegál és Spanyolország méri össze erejét.

Hétfõn kelt útra Hartfordból az amerikai válogatott. Taurasiék elõször Washingtonba repültek, majd onnan a spanyol fõvárosba, Madridba vezetett az útjuk. Az amerikai válogatott végül 3 órás buszozást követõen kedd este érkezett meg Salamancába, ahol Geno Auriemma mester rögtön edzést vezényelt, segítve az átállást. A szerdai nap is eseménydúsan telt, a spanyol és a tengerentúli válogatott közös médianapot tartott, ahol a legjobbak készségesen válaszoltak minden kérdésre.


„Nagyon nagy szükségünk van erre a tornára. Az elmúlt években mindig megpróbáltuk felvenni a versenyt a legjobb válogatottakkal, de a saját árnyékunkon nem tudunk átlépni. Szokni kell az amerikaiak és az ausztrálok elleni találkozók nagy iramát.”
– magyarázta a találkozók célját Amaya Valdemoro.

A spanyoloknál nem titkoltan az éremszerezés a cél a világbajnokságon, de nem lesz egyszerû dolguk, mivel még egy alaklommal sem jutottak túl a negyeddöntõn.

Az amerikaiaktól természetesen Diana Taurasi iránt volt legnagyobb az érdeklõdés. A világ legjobb játékosa spanyolul állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére és elsõsorban a vendéglátókat méltatta. A négyszeres EuroLiga gyõztes kosárlabdázó is spanyol éremesélyt és a színvonalas felkészülési tornák fontosságát emelte ki.

Ami a másik két résztvevõt illeti, az ausztrálok a hartfordi tornán is pályára lépõ csapatukkal érkeztek, de várhatóan ezúttal már Penny Taylor is nemzeti mezt húz. Szenegál augusztus vége óta már Európában készül, így õk a VB keretükkel próbálják megnehezíteni a világ legjobb válogatottjainak a dolgát.

A torna szervezõi nagyon kitesznek magukért, a négy csapat egy teljesen új, minden igényt kielégítõ 2 napja átadott szállodában kapott helyet.

A pénteki nyitó napon a hazaiak Szenegállal, az amerikaiak pedig Ausztráliával mérik össze erejüket. A két gyõztes játssza majd a torna másnapi döntõjét, míg a vesztesek a harmadik helyért mérkõznek.
 

A program
2010. szeptember 17.
USA – Ausztrália 17:30
Spanyolország – Szenegál 20:30

2010. szeptember 18.
Mérkõzés a 3. helyért 17:30

Döntõ 20:30

Hirdetés