Hirdetés
Archivum

Kedden Olympiacos – Hatay derbi az Euroligában:

:

Hirdetés

Az Euroliga 11. fordulója már kedden megkezdõdik, amikor magyar idõ szerint 17 órától az Olympiacos a Hatay-t látja vendégül. A Sopron Basket csoportjában zajló összecsapás kapcsán megjósolhatatlanok az erõviszonyok.

Az Olympiacos szempontjából elsõsorban a presztízse nagy a meccsnek, hiszen már az Európa Kupás folytatás is távolinak tûnik az egyébként nagyon jó benyomást keltõ görög gárdának. A Hatay-nak viszont a Carolo Basket legyõzésének köszönhetõen még meggyengült kerettel is lehet esélye akár az Euroliga negyeddöntõre.

Az elmúlt héten mindkét csapat extra teljesítményt nyújtott. Az Olmypiacos kiválóan tartotta magát Kurszkban. Még a negyedik negyed elején is mindössze 53-45-re mentek az oroszok. Az utolsó hat percre fáradt el a görög bajnok. A Hatay Courtney Paris és Hind Ben Abdelkader távozása ellenére 74-66-ra verte a Carolo alakulatát. A görögnek a szokásosan kemény védekezésük, az öt triplájuk és a második esélybõl elért 10 pontjuk hozta meg a bravúros szereplést. A Hatay-nál pedig szemmel láthatóan összehozta a megmaradt játékosokat a krízis-helyzet. A 22 pontos Katsiaryna Snytsina és a 20 egységig jutó Riquna Williams lépett elõ vezérré.

Nagy kérdés, hogy a görögök a Sopron ellen is látott szervezett játékukkal, karakteres védekezésükkel és a festékben mutatott határozottságukkal ki tudják-e zökkenteni a Hatay-t. Nagyon szûkös a rotáció a törököknél. A lendület és egy-egy klasszis villanás ideig-óráig vihetik elõre õket, de hosszú távon két kiesõ éreztetni fogja hatását. Kifejezetten érdekes meccsre készülhetünk, melyet egy ilyen télies kedd estén érdemes a FIBA felületein követni.

Hirdetés