Hirdetés
Európa

Kedden Orosz Kupa elődöntők:

:

Hirdetés

Az idei finoman szólva is rendhagyó őszi időszakban egy újabb nemzeti trófea kapcsán kerülhetünk közelebb a végkifejlethez. Kedden megrendezik az Orosz Kupa elődöntőit. Moszkvában az MBA Moszkva látja vendégül a Dinamo Kurszkot, míg a másik ágon a Nagyezsda Orenburg fogadja a Szpartak Moszkvát.

Az Orosz Kupa előcsatározásai során 23 csapatot négy csoportba osztottak. Mindegyik ágról a csoportgyőztesek kerültek a legjobb négy közé. A járványhelyzet miatt nem lesznek oda-visszavágók. Egy meccsen dől el a továbbjutó kiléte és a tervek szerint október 3-án megvívják a finálét is. Természetesen amennyiben ezt a járványhelyzet engedi.

Mindkét elődöntő kifejezetten érdekesnek ígérkezik

A szabályok nem változtak, tehát csak orosz státuszú játékosok léphetnek pályára. A Kurszktól nyáron ketten is az MBA Moszkvához szerződtek Anastasia Logunova és Elizaveta Komarova személyében. Ezzel egyértelműen a középmezőnyben meghatározó helyét erősíti a fővárosi klub. Láthatjuk eközben a Kurszknál a Jekatyerinburgtól érkező tehetséget Raisa Musinát, aki kifejezetten jó játékkal debütált és a Lengyelországból visszatérő Zhosselina Maigát.

A másik ágon a Nagyezsda Orenburg Maros Kovacik irányításával jól debütált. Sokáig kifejezetten mérsékelt volt a csapat a játékospiacon, végül azonban Natalia Zhedik hazahozatala egyszerre jelentette a hazai mag megerősítését és rutin növelését. A Szpartak Moszkva továbbra is saját bázisára építve készülhet. A helyi fiatalok rendre bizonyítottak és ezúttal is versenyképesek lehetnek.

Menetrend, élő statisztika

16:00 Nagyezsda Orenburg – Szpartak Moszkva
18:00 MBA Moszkva – Dinamo Kurszk

Foto: kurskbasket.ru

Hirdetés