Hirdetés
Magyarország

Kedden PEAC – Sopron mérkőzéssel folytatódik a bajnokság:

:

Hirdetés

Kedden 18 órától a PEAC-Pécs fogadja a Sopron Basket együttesét a 17. fordulóba kiírt találkozón.

Legközelebb teljes bajnoki fordulót majd február második hétvégéjén rendeznek hazánkban. A nemzetközi erőpróbák (Euroliga, Európa Kupa, válogatott Eb-selejtezők) mellett a korábban elmaradt találkozók pótlásáé a főszerep. A Sopron és a PEAC a héten kétszer találkozik, ezek közül az első felvonás lesz kedden a baranyai megyeszékhelyen.

A Sopron Basket veretlenül vezeti a tabellát 15 lejátszott mérkőzés után. A PEAC 13 találkozót vívott eddig, mely után a mérlege 6 győzelem és 7 vereség. Van egy öt csapatot tartalmazó csoport a középmezőnyben, amelyik 6-8 vereséget gyűjtött. Ennek köszönhetően a 4. és a 8. hely között teljesen nyílt a küzdelem. Aki ebből a bolyból az első három ellen bravúrt tud elérni, az komoly lépést tehet egy kedvezőbb pozíció felé.

A Sopron múlt héten legyőzte a Szekszárdot, majd elsősorban a fiatalokra építve 104-48-ra múlta felül a ZTE-t. Bár ilyen felállásban teljesen természetes, hogy vannak kisebb ritmusvesztések, de összességében jól szálltak be a soproni fiatalok szombaton. Ez mindig fontos, egy olyan hektikus szezonban mint az idei, amikor többször is előfordulhatnak sűrű időszakok heti akár 3-4 meccsel, pedig még inkább igaz ez.

A PEAC hazai pályán az erőviszonyoknak megfelelően 69-54-re alulmaradt a Győrrel szemben. Ez már a második összecsapás volt, amikor a találkozót követő sajtótájékoztatón Csirke Ferenc a támadóerőt hiányolta a csapatából. A pécsieknek kedvezőtlenül jött ki, hogy ugyan december 30-ra kiegészült a keretük, de ebben az időszakban hat meccset játszanak és így kevesebb idejük jut visszaépíteni a visszatérőket.

A Sopron Basket jövő héten a bourges-i Euroliga buborékban szerepel, melyekre jó felhozó alkalmat jelenthet ez a két bajnoki. Emlékezhetünk rá, hogy a Galatasaray elleni találkozók előtt is volt hasonlóan két bajnoki mérkőzés, akkor a Vasas és a PINKK ellen, és azokat jól használta ki a csapat, élesen tudott a nemzetközi feladatokra fordulni Gáspár Dávid együttese.

Egyértelműen favorit a listavezető, melynek nem lehet más a célja, mint az első adandó alkalommal matematikailag is bebiztosítani az alapszakasz első helyét. Erre februárban már sor kerülhet. Az elmúlt szezonban, még 2019. decemberében a PEAC meglepte a Sopront. Arányaiban ez a mostani egy még nagyobb bravúr lenne a pécsiektől.

Hirdetés