Hirdetés
Magyarország

Kedden PEAC-Szekszárd szomszédvári rangadó:

:

Hirdetés

Kedden egy mérkőzésre kerül sor a hazai élvonal 14. fordulójában. Ezen a PEAC-Pécs fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárdot.

A szombati játéknapról halasztották el ezt a találkozót, ami kifejezetten jó döntésnek tűnik. Így ugyanis valóban maradt egy kis ideje regenerálódni és rendezni a sorokat az új esztendő feladatai előtt mindkét gárdának.

Nézzük az előzményeket. A PEAC egy hullámzó decemberből jön a Sopron elleni bravúrral, a PINKK és a BEAC legyőzésével, illetve a DVTK-tól és a TFSE-től elszenvedett vereséggel. Visszatért sérüléséből Maegan Conwright, de a TFSE elleni találkozót kihagyta Cierra Bravard, aki betegség miatt nem érkezett vissza arra a találkozóra az Egyesült Államokból. A Szekszárd extra formában zárta decembert, miután a Csatától elszenvedett vereséget leszámítva minden mérkőzésén átlépte a 70 szerzett pontot és magabiztos sikereket aratott. Sorrendben a Keltern, a Cegléd, a Győr, a ZTE és a Vasas alakulatát múlták felül Zeljko Djokic tanítványai.

A Szekszárd a közvetlen élmezőnyből talán a legnagyobb utat tette meg idén, ha azt nézzük, hogy milyen eredményes szintre sikerült felhozni magát decemberre. A korábban is jól működő védekezés mellé hatékony lepattanózás és egy, a terheket kiválóan elosztó támadójáték állt össze. Tyaunna Marshall visszatérése és Sara Krnjic érkezése nem elhanyagolható tényező ebben a folyamatban. A PEAC kapcsán ősszel sokszor elhangzott, hogy az Európa Kupa terhelés kiesésével, Maegan Conwright visszatérésével mutathatja meg valós erejét. Erre az áttörésre szüksége is van Meszlényi Róbert együttesének, miután a Szekszárd meccset követően a Győr, Vasas, ZTE trió ellen január végéig nagyon sok minden eldőlhet.

A keddi rangadó kapcsán kiemelt jelentőségű, hogy miként alakul a lepattanócsata. A statisztikát szemlélve ugyanis szembetűnő, hogy a lepattanók összesített átlagában nincs nagy különbség a felek között (34,3 – 35,6), de a támadó-lepattanók terén már igen. A PEAC 9,4-et átlagolt eddigi 13 bajnokiján, míg a Szekszárd 12,1-et. Ez a teljes mezőnyt nézve nagy erőssége a KSC-nek. Amire érdekes még ráhangolódásként kitekinteni, azok az eladott labdák és a szerzett labdák. Az eladott labdákban nem mutatkozott jelentős differencia, a PEAC átlaga 13,8, míg a Szekszárdé 12,5. A szerzett labdák terén viszont a KSC nagy fölénye rajzolódott ki, ami a bevezetőben kiemelt védekezést erősíti. Egészen pontosan 11,7-et átlagol a szekszárdi együttes, míg a PEAC 7,8-at.

A két csapat októberi meccsén 85-63-as szekszárdi siker született, de akkor mindkét oldalon hiányzott egy-egy amerikai légiós (Conwright, Marshall). Ebből messzemenő következtetést levonni nem szabad. Erre a párosításra is igaz, hogy a Szekszárdnak a három vereséggel rendelkező csapatok versenyfutásában kulcsfontosságú: az alacsonyabban rangsorolt gárdák ellen ne hibázzon. A PEAC-ot pedig egy-egy bravúr stabil rájátszásbeli pozícióhoz segíthetné.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés