Hirdetés
Archivum

Kedden pótolják a PEAC-Pécs – Sopron Basket bajnoki mérkõzést:

:

Hirdetés

Azok után, hogy hétfõn este lezárult a 21. forduló a hazai élvonalban, kedden is rendeznek egy bajnoki mérkõzést. Ekkor pótolják a 19. fordulóból – eredetileg február 23-ra kiírt – PEAC-Pécs – Sopron Basket összecsapást.


Még február végén az akkor javában tomboló betegség-hullám közepette kezdeményezte a PEAC-Pécs a találkozó elhalasztását és ekkor állapodtak meg a felek ebben a keddi idõpontban. A hétvégén rendezik az alapszakasz utolsó fordulóját. A Sopron Basket már korábban bebiztosította matematikailag is az elsõ helyét. A tét Roberto Iniguez együttese számára a veretlenség megõrzése. Illetve a legfontosabb feladat a következõ hetekre, közte a hazai rendezésû Euroliga Final Four-ra, történõ felkészülés.

A PEAC számára még óriási tétje van ennek a hétnek. A pécsiek a ZTE-vel futnak versenyt az alapszakasz tabellájának negyedik helyéért, ezzel a negyeddöntõs pályaelõnyért. Az egymás elleni eredményt tekintve a PEAC áll jobban. Az utolsó fordulóban a ZTE Sopronba látogat, míg a PEAC a Csata vendége lesz. Amennyiben Meszlényi Róbert együttese a heti két mérkõzésébõl legalább egyszer gyõztesen hagyja el a pályát, akkor negyedik. Ugyanakkor ha ez nem sikerül, a ZTE abban az esetben még egy soproni vereség esetén is elõzhetné közvetlen riválisát.

A Sopron és a PEAC legutóbb december 2-án találkozott, amikor 92-43-as gyõzelmet aratott a bajnoki címvédõ. Ez a találkozó a 22-0-s második negyed miatt váltott ki nagyobb visszhangot. Arra a meccsre teljesen más alaphelyzetbõl fordultak a felek. Akkor a felfelé ívelõ formát mutató Sopron Basket éppen a salamancai bravúr lendületébõl extra önbizalommal érkezett. A PEAC pedig Simon Zsófia és Ruják Nóra nélkül nem tudta felvenni a versenyt. A baranyai megyeszékhelyen vívott találkozó kapcsán nyilván mindkét szakmai stáb szorosabb eredménnyel, valamivel élesebb, magasabb hõfokú összecsapással számol.

Az elmúlt fordulót tekintve mindkét gárda nagy különbségû gyõzelmet aratott. A PEAC a PINKK csapatát verte, míg a Sopron a BEAC otthonában diadalmaskodott. Roberto Iniguez kifejezetten dicsérte tanítványait a fõvárosi siker kapcsán, hiszen nagy terhelést kaptak a játékosok és erre jól reagálva, pontos, energikus teljesítménnyel hozták a kötelezõt. A PEAC sem ingott meg a PINKK ellen. Ki emelni Sarah Imovbioh 36 pont, 16 lepattanós dupla-dupláját, amely az egész eddigi bajnoki évad egyik legjobb egyéni légiós-teljesítménye volt a hazai mezõnyben az 53-as teljesítmény-index értékkel. Különösen azt érdemes figyelni, hogy a 14 mezõnykísérletébõl 10 sikeres lett. Ráadásul Imovbioh a 18 büntetõjébõl 16-ot értékesített.


A klubok felvezetõ videói:

Hirdetés