Hirdetés
Archivum

Kedden Sopron-PEAC és Gyõr-Cegléd párharcokkal indul a rájátszás:

:

Hirdetés

Kedden azon az ágon, melyen az Euroliga Final Four-ra készülõ Sopron Basket szerepel, megkezdõdnek az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntõk a hazai élvonalban. Ez azt jelenti, hogy a Sopron Basket – PEAC-Pécs és a CMB Cargo UNI Gyõr – VBW CEKK Cegléd párharcok elsõ felvonásai jönnek. Rövid beharangozó.

A címvédõ Sopron Basket (2.) a PEAC-Pécs (7.) együttesét fogadja kedden 18 órától a negyeddöntõ elsõ felvonása alkalmával. A két csapat már háromszor mérkõzött idén. A két soproni összecsapás, a decemberi alapszakaszbeli és a Magyar Kupa negyeddöntõjében rendezett, egyoldalúan alakult. A pécsi mérkõzés viszont kisebb különbségû élesebb csatát hozott.

A két keret között variációs lehetõségekben idén nagy a különbség. Ennek megfelelõen a címvédõ Sopron Basket négy közé jutását ígérik az erõviszonyok. Azonban, ahogy Roberto Iniguez is fogalmazott Pasaréten a Vasas legyõzése után: újra edzésbe és meccsbe kell jönnie csapatának. Ahhoz pedig kiváló szolgálatot tehet ez a párharc. Másfél hete a Magyar Kupa negyeddöntõjében a PEAC-nál Sarah Imovbioh hiányzott és nélküle beszûkült a pécsi szakmai stáb mozgástere. Imovbioh játékával joggal bízhatnak a pécsiek egy szorosabb eredményben. Különösen hazai környezetben, ahol eddig minden magasabban rangsorolt riválisát meg tudta szorongatni a PEAC.

A CMB Cargo UNI Gyõr (3.) a VBW CEKK Ceglédet (6.) látja vendégül kedden a párharc elsõ meccsén. A két csapat rivalizálásában az igazi pikantériát az adja, hogy az alapszakaszban mindkét egymás elleni mérkõzést a Cegléd nyerte. Ráadásul a gyõri összecsapás nem is volt olyan régen, március közepén került erre sor. Azóta tudjuk, hogy ezt edzõváltás követte a Gyõrnél. A magasabban rangsorolt gárda számára kedvezõtlen elõjel az is, hogy az utolsó három hazai meccsét elbukta.

A Cegléd szempontjából sem ideális a negyeddöntõre a felkészülés. Bármely csapat rémálma, amikor tét nélküli mérkõzésen egy kulcsember megsérül. Medgyessy Dóra a szíve-lelke ennek a ceglédi gárdának, amelynek így nagy szüksége van a játékára. Csapatként egyértelmûen jobban mûködött idén tavasszal a CEKK a Gyõrnél. Ez a védekezésen és a támadás hatékonyságán is meglátszódott. Ami miatt ettõl függetlenül nem lehet egyértelmûen Cziczás László tanítványait favoritnak nevezni, az a gyõri keret minõsége és a pályahátrány ténye. Függetlenül attól, hogy a Magyar Kupa egy-egy szakaszát leszámítva az utóbbi hetekben nem jött ki a lépés a Gyõrnek, ha ez a rutinosabb csapat összeáll – ezért biztos, hogy Sandro Orlando mindent megtesz – akkor bárki ellen lehet esélye.

Hirdetés