Hirdetés
Archivum

Kedden sorsdöntõ ötödik meccs a Sepsiszentgyörgy és a Szatmárnémeti között:

:

Hirdetés

Kedden este rendezik az ACS Sepsi SIC és a CSM Satu Mare román bajnoki döntõ párharcában a sorsdöntõ ötödik mérkõzést. A találkozóra Sepsiszentgyörgyön kerül sor. Nehéz meghatározni az esélyeket.

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

Fotó: Facebook.com/sic.sepsi/

Fordulatos és igen küzdelmes bajnoki döntõ párharcot követhetünk a román élvonalat nézve. Az elsõ két találkozón a Sepsiszentgyörgy hazai pályán érvényesítette fölényét és 66-54-es, illetve 57-49-es sikerrel került 2-0-s elõnybe. A párharc ezt követõen Szatmárnémetiben folytatódott, ahol pedig szintén két hazai gyõzelem született. Nagyot küzdött a telt házas közönsége által hajtott Szatmárnémeti. Maikel Lopez kiválóan összerakta a védekezést. Elõbb 47, majd 56 ponton tartották az egyébként remek támadópontenciállal rendelkezõ riválisukat.

A Sepsiszentgyörgy hétfõn tartott sajtótájékoztatót. Némileg csalódott nyilatkozatokat hallottunk ezen. Nem titkolták, hogy szerették volna hétvégén idegenben lezárni a párharcot, ezzel nem megkockáztatva az ötödik meccset. Egy ötmeccses play-off párharc sorsdöntõ találkozóján ugyanis bármi történhet – ez a kosárlabda örök igazsága. Érdekesség, hogy a Sepsiszentgyörgy negyedik bajnoki címét nyerheti, de még nem soha nem ünnepeltek saját csarnokukban. 2018-ban éppen Szatmárnémetiben, 2017-ben Kolozsváron, 2016-ban Gyulafehérváron volt a bajnokavatás. 2015-ben pedig már veszített hazai pályán sorsdöntõ ötödik meccset a Sepsiszentgyörgy. Akkor 0-2-ról felállva a Targoviste verte õket.

Teljesen más mederben zajlottak a döntõ mérkõzései. Az elsõ két találkozón a Sepsiszentgyörgy uralta a festéket, legalább 20 pontot elérve onnan. Miközben jó védekezéssel sok szerzett labdája volt és ebbõl tudtak indulni, amibõl pedog 15-15 pontot szereztek. Ahogy már kiemeltük, a harmadik és a negyedik összecsapásra fokozta a védekezés intenzitását a Szatmárnémeti. Sorra kényszerítették bele a címvédõt eladott labdákba és ilyen szituációk után 22 pontot jegyeztek. Egy 59-56-os végeredményt hozó magas hõfokú derbin ez rengeteg.

Mindkét gárda a jól ismert 5-6 fõs alapcsapatát használta a döntõ eddigi meccsein. A finálé elsõ két felvonása alkalmával a Szatmárnémetinél a Solopova, Pasic, Gödri-Pãrãu trió remekelt, akik mellé Higgins lépett fel vezérré támadásban a hétvégi két idegenbeli találkozókra. A Szatmárnémeti oldalán Denson, Mandache és Amukamara hármasa dominált. A negyedik meccsrõl Oláh Andrea egyéni extráját, 18 pontját, sorsdöntõ büntetõit feltétlen érdemes kiemelni. Ahogy azt is, hogy az utóbbi két találkozón a Denson-Higgins presztízscsata kifejezetten élvezetes volt.

Összességében elmondható: fizikálisan nyilván mindkét oldalból sokat kivett az elsõ négy találkozó. Sok múlik viszont a lelki tényezõkön. A Sepsi-SIC játékosainak hazai pályán nyilván meg kell birkózniuk az óriási várakozásokkal. A CSM Satu Mare viszont két extra érzelmi töltetet adó sikerbõl jön. Arányaiban veszíteni való nélkül léphet pályára.

Hirdetés