Hirdetés
Archivum

Kedden sorsolják az Euroliga és az Európa Kupa csoportjait:

:

Hirdetés

Kedden rendezik Münchenben az Euroliga és az Európa Kupa 2019/2020-as kiírásának sorsolását. A csapatlistát mindkét sorozathoz megismerhettük és egy részletes jegyzetben megpróbáltuk összefoglalni, hogy a nõi szakágban milyen trendek rajzolódnak ki. Most nézzük további felvezetésként a sorsolás kalapjait.

Az Euroligágban a Sopron Basket a harmadik kalapba került a francia Tango Bourges Basket együttesével, így velük biztosan nem kerülhet egy csoportba. A szabályok értelmében egy csoportban maximum két azonos nemzetbeli együttes foglalhat helyet. Abban az esetben ha egy országot két klub képvisel, azokat lehetõség szerint külön csoportba kell sorolni – adta hírül a magyar bajnok honlapja.

Kalapok

1. UMMC Jekatyerinburg (orosz), Dinamo Kurszk (orosz)
2. ZVVZ USK Praha (cseh), Fenerbahce (török)
3. Sopron Basket, Tango Bourges Basket (francia)
4. Famila Basket Schio (olasz), Nagyezsda Orenburg (orosz)
5. TTT Riga (lett), Spar Citylift Girona (spanyol)
6. Mithra Castors Braine (belga), Lyon Asvel Feminin (francia)
7. Cukorova Basketbol (török), Arka Gdynia (lengyel) – Botas SK (török) selejtezõ párharc gyõztese
8. Selejtezõ 2. gyõztese / Selejtezõ 3. gyõztese

Az Európa Kupában a Nyugati Konferenciára érdemes figyelni, ahol négy darab négy, illetve ötcsapatos kalapot állítottak össze. Nézzük magyar szempontból mi várható a sorsoláson. Nagyon fontos azt kiemelni, hogy egy nemzetbõl egy csoportba maximum két csapat kerülhet.

Bár reméljük erre az opcióra nem lesz szükség, de az elsõ kalapban szerepelnek az Aluinvent DVTK-val is zajló Euroliga selejtezõnek vesztesei. Ezen felül ide nyert besorolást az Atomerõmû KSC Szekszárd. A második kalapban találjuk a CMB Cargo UNI Gyõr és a VBW CEKK Cegléd alakulatát. A PEAC-Pécs pedig a harmadik kalapból várja a sorsolást.

Hirdetés