Hirdetés
Archivum

Kedden születhet döntés a Pécs sorsáról:

:

Hirdetés

Noha eredetileg szombaton, majd hétfõn döntött volna a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a Pécs 2010 nõi csapatának sorsáról, erre végül kedden kerül sor.

“A fellebbviteli bizottság elõtt van a Somogyi-ügy, a pécsiek volt játékosának jogerõs bírósági ítélet van a kezében, amely megállapítja, hogy jogos a követelése” – mondta az MTI-nek szombaton Gencsev Plámen, a szövetség versenybizottságának elnöke. “Elsõ fokon mi is igazat adtunk a kosarasnak, de a döntésünk ellen a klub a 400 ezer forintos fellebbezési díj egyidejû befizetése mellett még fellebbezhet”.

Iványi Dalma, a pécsiek ügyvezetõje aznap arról számolt be, hogy fellebbeztek és hétfõn a 400 ezer forintos fellebbezési díjat is átutalják.

“Reménykedünk az ügy számunkra teljesen pozitív elbírálásában, vagyis hogy az elõdöntõben játszhatunk a Gyõrrel” – mondta Iványi.

A fellebbviteli bizottság várhatóan kedden délben hirdeti ki ítéletét az ügyben.
Az eredeti fegyelmi döntés az volt, hogy a Pécs 20-0-s különbséggel elveszíti a Vasas elleni, a pályán megnyert két negyeddöntõs mérkõzését, és ha kifizeti a határidõig Somogyit, akkor az 5-8. helyért folytathatja szereplését. Amennyiben nem törleszt vele szemben, akkor a klubot ki kell zárni a bajnokságból.

MTI

Hirdetés