Hirdetés
Nagyvilág

Kedden újraindult a tokiói visszaszámlálás:

:

Hirdetés

2021. július 23-án kezdődik a tokiói olimpia. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság hétfőn jelentette be az ötkarikás játékok új időpontját. A japán fővárosban kedden pedig újraindították a visszaszámláló órákat.

A keddi igencsak kicsi, amolyan jelképes ünnepség után már újra 479 napot mutatott az óra. Történelmi távlatú a halasztásról szóló döntés, mivel a modernkori olimpiát tekintve ilyenre még soha nem került sor. Törlésre is mindössze a világháborúk idején.

Yoshiro Mori, a tokió olimpia szervező bizottságának elnöke a visszaszámláló óra újraindításakor szomorú hangulatú, ugyanakkor lélekemelő szavakat fogalmazott meg. A 82 éves sportvezető, aki korábban volt az ország miniszterelnöke is, hangsúlyozta: nincs garancia arra, hogy az új koronavírus világjárványt egy év múlva ellenőrzés alatt tartják a hatóságok.

Aláhúzva, hogy minden tekintetben óriási a bizonytalanság a világban. Igaz ez a sportéletre és az ötkarikás játékok gazdasági oldalára is. Az új időpontról és az óra jelképes újraindításáról viszont azt mondta:

Ez egy ima és hiszem, hogy valaki meghallgatja imáinkat.

Fotó: insider.com

Fotó: law.com

Hirdetés