Hirdetés
Magyarország

Keddi felkészülési mérkőzések:

:

Hirdetés

Kedden két felkészülési mérkőzésen is követhetjük a magyar csapatokat.

Az első mérkőzésen, 18:00-kor, a TFSE-MTK csapata méri össze erejét a Sopron Basket együttesével, hazai pályán.

Ahogy azt a szombati összefoglalónkban is említettük, a bajnoki címvédő Sopron az idei hazai bemutatkozása alkalmával 68-33-as sikert aratott a VBW CEKK Cegléd ellen. Már az első negyedben tetemes előnyre tett szert a házi csapat, mely a folytatásban csak tovább növekedett. A Sopron Basket legeredményesebb játékosa, a csapat új igazolása, Nevana Jovanovic lett, aki a mérkőzés végén 15 pontot tudhatott magáénak.

Ahogy arról lapunkban is hírt adtunk, a kétszeres Európa-bajnok játékos a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a klubnál szerzett első tapasztalatairól.

Vasárnap a TFSE-MTK együttese a román Sepsiszentgyörgy ellen mérkőzhetett meg, akik ellen 57-76-os vereséget szenvedtek. Ennek ellenére a csapat több tagja is remek teljesítményt produkált, hárman is 10 egység felé jutottak (Theodoreán 10/3, Pavel 14, Jenkins 15/9). Ahogy az a mérkőzés utáni összefoglalóban is említésre került, a TFSE-MTK színeiben pályára léphetett a légiósok közül a csapatkapitány Chanise Jenkins és Elisabeth Pavel is, viszont Chante Stonewall játékára még nem számíthatott a szakmai stáb.

A mérkőzést követően a következőket nyilatkozta lapunknak Magyar Bianka, a budapesti csapat vezetőedzője:

Nem szeretnénk kapkodni a felkészülésben, hiszen rendkívül heterogén a játékosállományunk. Sok fiatal van, akikkel egészen az alapokról indultunk. Összességében biztató a lányok hozzáállása, mindenki motivált es sikerre éhes. Jövő héten megkezdjük az ötödik hetet a felkészülésben, most már több taktikai, mint erőnléti edzés lesz. Nagy terhelésnek vannak kitéve a lányok, három nap alatt két bajnokkal játszunk, ennél jobb lehetőségünk nincs a fejlődésre. Igyekszünk napról napra egy kicsit előrébb lépni.

Fotó: TFSE Facebook

A nap második mérkőzése folyamán a BKG-Prima Szigetszentmiklós csapata fogadja hazai pályán a Sepsi SIC együttesét, 20 órakor.

Az élvonal újonca múlt szombaton mérte össze elejét a Vasas Akadémia gárdájával, akik ellen 62-43-as vereséget szenvedtek. Ahogy azt a mérkőzés összefoglalója is említette, a találkozó elején a BKG került kisebb előnybe, de már az első szakasz végére fordított a Vasas, amit meg is tartott egészen a meccs végéig.

A BKG-PRIMA legeredményesebb játékosa Raus Vivien lett 13 ponttal, a csapat vezetőedzője, Gedei Tibor, pedig a következőképen nyilatkozott:

Agresszívak voltak míg mi nagyon enerváltan játszottunk. Ez a fáradtság az egész hetes kemény munka után valahol érthető, azonban az, hogy ennyire puhák és dekoncentráltak voltunk az sajnos nem. Próbálgatjuk a játékelemeket, látjuk, hogy mi az ami működőképes, és mi az ami még fejlesztésre szorul. Az első felkészülési meccseken magas-hiánnyal küzdöttünk, ma sajnos mezőny-hiánnyal, és egyelőre vizsgáljuk, hogy melyik játékos mire lehet képes. Még sok felkészülési meccs áll előttünk, és dolgozunk tovább, de látni kell, hogy hat különböző csapatból álltunk össze, így ezek a hullámvölgyek várhatóak voltak, de amikorra kell, készen leszünk! 

–  a következő megmérettetést a BKG számára a Sepsiszentgyörgy csapata jelenti.

 

Hirdetés