Hirdetés
Archivum

Keddtõl U14-es nemzetközi torna Sopronban:

:

Hirdetés

Március 5. és 10. között rendezi a Soproni Darazsak Akadémia a második alkalommal kiírt U14-es nemzetközi tornáját. Rangos mezõnyt láthat a soproni közönség.

Sopronban nagy hagyománya van a nemzetközi korosztályos tornáknak. A rendszeresen novemberben megrendezésre kerülõ U16-os Bajnokok Tornája elõkelõ helyet vívott ki magának a nemzetközi versenynaptárban. A legutóbbi kiírást a sportág – általunk is többször hivatkozott – neves szakírója Paul Nielsen szintén a helyszínen tekintette meg. Az évek során olyan fiatalokat láthattunk a pályafutásuk elején, akik közül azóta többen bemutatkozhattak az Euroligában.

A soproni mûhely tavaszra a még fiatalabb generáció jeles képviselõit is meghívta egy hasonló formátumú eseményre. Nagy potenciál mutatkozik ebben a rendezvényben. A Paul Nilsen által jegyzett Basketmedia például ezúttal is bejelentkezett. Pierre Piotr szakíró érkezik majd megtekinteni a találkozókat a Novomatic Arénába.

Az U14-es tornának sajátossága az U16-os társához hasonlóan, hogy a csapatok egy játéknapon mindössze mérkõzést vívnak és pihenõ is szerepel a programban. Nagyon ritka, hogy korosztályos szinten ilyen kedvezõ idõbeosztásra lehetõség nyílik. Ez mindenképpen segíti a szakemberek munkáját, akik az öt nap során különbözõ stílust képviselõ riválisok ellen nézhetik meg a tanítványaikat. A fiatalok számára külön élmény lesz, hogy kedden minden résztvevõ csapat a helyszínen tekintheti meg a Sopron Basket – Tango Bourges Basket Euroliga negyeddöntõ elsõ felvonását.

A mezõnyt korábban bemutattuk. A nyolccsapatos erõpróbán a házigazda Soproni Darazsak Akadémia mellett még két magyar csapat vesz részt, a Csata DSE, illetve a Zsíros Akadémia. A válogatott utánpótlás tornákat tekintve a sportág jelenlegi legeredményesebb nemzetét, Spanyolországot az UNI Girona fiataljai képviselik. Szlovákiából a Young Angels Kosice, a Csehországból a Basket Slovanka, míg Lettországból a BS Riga gárdája érkezik. A csapatlistát Horvátországból az U14-es Zágráb válogatott teszi teljessé.

Az együtteseket a jól ismert lebonyolítás szerint két csoportba osztották. A négyesek elsõ két helyezettjei vívják a keresztjáték során az elõdöntõket. A harmadik és a negyedik helyezettek pedig az 5-8. pozícióért küzdhetnek.

További információk, eredmények a torna hivatalos felületein:
A torna hivatalos weboldala: https://wp.me/P9bmjM-5MW
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/259292568298513/
 

Helyszín: NOVOMATIC ARÉNA SOPRON, AKADÉMIAI OKTATÓKÖZPONT, 9400 Sopron, Lackner K. u. 48.

A belépés ingyenes

A csoportok beosztása:

A-csoport: Basket Slovanka (CZE), Young Angels Kosice (SVK), BS Riga (LAT), Soproni Darazsak Akadémia
B-csoport: Csata DSE, Zsíros Akadémia, GEIG UNI Girona (ESP), Selekcija Zagreb (CRO)

Menetrend:

Március 5., kedd

09.00 Zsíros Akadémia – Selekcija Zagreb

11.00 Csata DSE – GEIG UNI Girona

13.00 BS Riga – Young Angels Kosice

15.00 Soproni Darazsak Akadémia – Basket Slovanka

Március 6., szerda

10.00 Csata DSE – Selekcija Zagreb

12.00 GEIG UNI Girona – Zsíros Akadémia

14.00 Basket Slovanka – Young Angels Kosice

16.00 BS Riga – Soproni Darazsak Akadémia

Március 7., csütörtök

10.00 Selekcija Zagreb – GEIG UNI Girona

12.00 Zsíros Akadémia – Csata DSE

14.00 Basket Slovanka – BS Riga

16.00 Soproni Darazsak Akadémia – Young Angels Kosice

Március 9., szombat

5-8. helyért

10.00 A3-B4

12.00 B3-A4

Elõdöntõk

14.00 A1-B2

16.00 B1-A2

Március 10., vasárnap

10.00 7. helyért

12.00 5. helyért

14.00 3. helyért

16.00 Döntõ

Hirdetés