Hirdetés
Archivum

Kedvezõ helyzetbõl várhatja a török döntõ folytatását a Fenerbahce:

:

Hirdetés

Hétfõn délután megkezdõdött Törökországban az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ párharc. Az elsõ meccsen a Fenerbahce végig vezetve 83-76-os gyõzelmet aratott a YDÜ otthonában. Szerdán már jön a folytatás, amelyet az elsõ találkozón látottak alapján a Fener várhat bizakodva.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Érdekes és kifejezetten szórakoztató meccs volt nézõi szempontból a hétfõi. A csapatok beleálltak egy dobópárbajba, mely során a Fenerbahce extra formát mutatott. A félidei statisztikán a YDÜ 53%-os mezõnymutatója (30 kísérletükbõl 16 sikeres lett) szintén egészen kiválónak tûnt, de a Fener számai ezt is messze felülmúlták. A 33 mezõnykísérletükbõl 22 utat talált a gyûrûbe az elsõ 20 percben. Különösen a triplákat kell kiemelni, ahol pedig a 9-bõl 7 vállalásuk pontosnak bizonyult. Ez a teljesítmény meghatározta a folytatást. A második félidõre védekezésben mindkét csapat felkeményedett és több eladott labdára tudták egymást kényszeríteni. Ugyanakkor a Fener továbbra is pontosabb tudott maradni támadásban, ami el is döntötte a gyõztes kilétét.

Érdekesek az elsõ edzõi reakciók a párharccal kapcsolatban. Zafer Kalaycioglu, a Yakin Dogu mestere  Courtney Vanderlsoot hiányát elsõ helyen emelte ki. A klasszis irányítónak pénteken a Cukorova ellen egy már megnyert meccs utolsó másodperceiben ment ki a bokája. Kalaycioglu emellett azt mondta, hogy védekezésben és támadásban is sokat hibáztak. A Fener-t pedig tartja olyan rutinos csapatnak, hogy ezt könyörtelenül ki tudják használni. A másik oldalon Valérie Garnier a jól sikerült kezdés ellenére higgadtságra intette a játékosokat és a szurkolókat. A francia edzõnõ szerint a folytatásra elsõsorban a védekezést kell rendezni. Hétfõn kiemelkedõ dobóformával a kihagyásokat ellensúlyozták, de erre egy bajnoki döntõt nem lehet építeni az elmondása szerint.

Összességében úgy lehetne az elsõ találkozó tapasztalatait értékelni, hogy az egész tavasszal mutatott forma alapján a Fenerbahce lépett elõ favorittá. Náluk Valérie Garnier érkezése óta egyértelmûen felfelé ívelõ teljesítményt látunk. A játékosok testbeszéde, viselkedése sokkal nagyobb egységrõl árulkodik, mint az õszi-téli idõszakban. A YDÜ fáradni látszik, jelentõsen visszaestek a számaik, amit csak részben magyarázhatnak a sérülések. Magas posztokon játékosaik hatékonysága, mely sokáig a játékuk egyik alapja volt, gyakorlatilag kiesett. Egyéni villanások és Kayla McBride klasszisa lendíti át csapatukat a holtpontokon. Megvan a potenciál, hogy elérõbb lépjenek a második meccsre, de ehhez jelentõs formajavulásra lenne szükségük.

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Fotó: ydumelekleri.neu.edu.tr

Hirdetés