Hirdetés
Archivum

Kedvezõ pozícióban a DVTK, a Nantes meglepte a Reyer Veneziát:

:

Hirdetés

Rendkívül kedvezõ pozícióba került az Európa Kupa G-csoportjában az Aluinvent DVTK. A Nantes Reze óriási meglepetésre 63-57-re legyõzte a Reyer Veneziát, ezzel a szerdán Brnóban diadalmaskodó miskolci együttes 3/1-es mutatóval egyedül vezeti ezt a négyest.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A Nantes a hétvégén 56 pontos vereséget szenvedett a Bourges-tól és semmi nem utalt arra, hogy a Reyer Venezia ellen lehet esélye. Végül azonban az idei legjobb nemzetközi meccsüket teljesítették. A 37-33-as olasz elõnyt hozó elsõ félidõt követõen a harmadik negyedben 41-37-nél volt lehetõségük a velenceieknek jobban ellépni, ezzel viszont nem éltek.

A Nantes 7-0-s futással fordított és innentõl már egy új meccs kezdõdött. A harmadik etap végén 45-43-ra vezettek a franciák, akiknek az elõnye a záró szakaszban 53-45-nél a nyolc pontot is elérte. A 19 labdát eladó és mindössze 31%-al dobó Reyer Venezia ugyan küzdött, de gyõzelmi esélyei nem voltak. Válogatottunk honosított játékosa Cyesha Goree az olasz gárdában 19 percet töltött a pályán. Három rontott mezõnykísérlete volt, 2 lepattanót és 1 labdaszerzést rögzítettek a statisztikai lapjára.

A Nantes sikere azt jelenti, hogy a DVTK 3 gyõzelemmel és 1 vereséggel vezeti a G-csoportot. Mögötte a Reyer Venezia és a Nantes 2/2-es mutatóval áll, míg a KP Brno 1 gyõzelemmel és 3 vereséggel rendelkezik. Jövõ héten hazai pályán a Nantes ellen bármilyen arányú gyõzelmet elérve a DVTK matematikailag is megnyerheti a “G” jelû négyest.

Eredmény
Nantes Reze – Reyer Venezia 63-57 (18-17, 15-20, 12-6, 18-14)

A csoport állása

Hirdetés