Hirdetés
USA

Kedvezőtlen előjelek ellenére Shey Peddy megkoronázta pályafutását:

:

Fotó: WNBA

Hirdetés

A WNBA szezont követően a Sopron Basket együttesében folytatja Shey Peddy. Az október végén 33. születésnapját ünneplő rutinos játékos a Phoenix Mercury-val jelenleg a WNBA döntőjében érdekelt és a története nagy figyelmet kapott.

Peddy pályafutása legjobb WNBA szezonját teljesíti. Csapata minden mérkőzésén pályára lépett. Az alapszakaszban 32 találkozón 17.5 perc alatt 5.4 pontot, 2.3 lepattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt. A rájátszásban az utolsó öt mérkőzéséből négy alkalommal kétszámjegyű pontot érte el. Nagy szerepe volt abban, hogy az alapszakasz ötödik helyezettjeként a Mercury kiejtette a Las Vegas Aces-t az elődöntőben,

Az Axios éppen Shey Peddy történetével vezette fel a döntő párharc második mérkőzését. Gyakorlatilag minden az ellen szólt, hogy a csupaszív, de igencsak balszerencsés játékosnak ilyen lehetőség adódik. Minden nehézséggel szembeszállva azonban végül eljutott a legmagasabb szintre.

Fotó: WNBA

A cikkben visszaugrottak 2012-re, amikor Peddy a Temple végzős hallgatója volt és a drafton a Sky szerezte meg a játékjogáét. Nem sikerült igazán jól a profik közé való fellépése. A Sky stábja az utolsó keretszűkítésen megköszönte a szolgálatait. Ezt követően Izraelben kezdhette meg a profi pályafutását. Egy olyan csapathoz került, ahol csúsztak a fizetések és a játékosoknak maguknak kellett megoldani az utazást az idegenbeli meccseikre.

2013-ban Peddy ismét nekifutott a WNBA-nek. Akkor a Washington Mystics edzőtáborában próbálkozott bekerülni a ligába, de tétmeccsekig ismét nem jutott el. Ezt követően jött egy hosszabb szünet és az olvasóink által is jobban ismert európai karrier, aminek fénypontja a TTT Rigával az Euroliga szereplés és az ott felvállalt vezér szerepe volt.

Eljött 2019 és Peddy újra belevágott a WNBA-s lehetőségbe. Az edzőtábort a Mystics-nél ezúttal sem élte túl. Az évad közben azonban sérülések miatt szükség volt egy beugróra és így 30 évesen eljött a bemutatkozás lehetősége számára. Ahogy azonban az akkor bajnokaspiráns gárdánál elkezdtek visszatérni a sztárok, úgy Peddy kiszorult a versenyző keretből. A klubnál viszont videó elemező gyakornokként lehetőséget adtak neki és ez egyben azt is jelenti, hogy azon évad végén a washingtoniakkal a szakmai stáb tagjaként bajnok lett.

Fotó: WNBA

2020 és a történelem könyvekbe bekerülő floridai buborékos szezon sokáig hasonlóan alakult Peddy-nek, mint a korábbiak. Sikertelen próbálkozások után végül a Washington-tól pár meccs erejéig szerződést kapott, de évad közben kirakták a keretből. A játékosmozgás tavaly a WNBA-ben leginkább azok között zajlott, akik beköltöztek a buborékba, így Peddy is maradhatott. A Phoenix Mercury hívta, hogy feltöltse vele a keretét és ez kifizetődött mindkét félnek. Peddy dobta azt a dudaszós győztes triplát egykori csapata a Washington Mystics ellen, amivel a Mercury kivívta a rájátszásba kerülést.

Shey Peddy jó benyomást tett a Mercury szakmai stábjára, így 2021-re állandó szerződést kapott. A számait, amik önmagukért beszélnek, a bevezetőben kiemeltük. Az első teljes WNBA szezonját teljesíti 32 évesen. Először nem lett keretszűkítés áldozata.

A WNBA-be szinte lehetetlen bekerülni utólag, és mégis annyi történet kering arról, hogy a játékosok leküzdik a rossz esélyeket és megtalálják a helyüket a ligában. De nem hiszem, hogy bármelyik játékosnak olyan sikertörténete lenne, amely annyi valószínűtlen fordulattal járt volna, mint Peddy-é.

– idézi a Power Plays szakíróját Lindsay Gibbs-t az Axios összeállítása.

A teljes riport az alábbiakban olvasható:

Hirdetés