Hirdetés
Utánpótlás

Kéita Aya a University of San Francisco kötelékében folytatja:

:

Hirdetés

A University of San Francisco női kosárlabda szakmai programja bejelentette, hogy a győri nevelésű Kéita Aya az intézmény kötelékében folytatja tanulmányait és kosárlabda karrierjét.

Kéita Aya az UNI-Győr – MÉLY-ÚT csapatában az élvonalban 22 alapszakasz mérkőzésen 12 perc alatt 2.6 pontot, 1 lepattanót és 1.3 gólpasszt átlagolt. Az UNI-Győr Szese színeiben az ANB Piros csoportjában 13 összecsapáson 30.8 perc alatt 12.9 pontot, 4 lepattanót és 2.1 gólpasszt jegyzett idén.

A hivatalos közleményben Kéita Ayát egy atletikus, gyors és intelligens játékosként mutatják be a tengerentúli közönségnek. Kiemelve, hogy a Győrrel Európa Kupában is szerzett tapasztalatot. Korosztályos válogatottsága kapcsán pedig hangsúlyozzák, hogy három top10-es helyezése is van a nemzeti csapattal.

A University of San Francisco a Divízió I-es West Coast Konferencia tagja. A márciusban véget ért évadban 16 győzelem és 11 vereség volt a mérlegük. A konferenciában 10 győzelemmel és 7 vereséggel zártak. A rájátszásban a második fordulóban búcsúztak.

Országos szinten tavasszal lehetőséget kaptak, hogy a WNIT küzdelemsorozatában mutathassák meg magukat. Itt az első fordulóban a University of Houston gárdáját legyőzték és a második fordulóban a California Baptist csapatától elszenvedett vereséggel búcsúztak.

Hirdetés