Hirdetés
Utánpótlás

Kéita Aya: megpróbálom kihozni a maximumot ebből a helyzetből:

:

Hirdetés

A Széchenyi Kosárlabda Akadémia Facebook oldalán ezúttal Kéita Ayát kérdezték arról, hogy miként telnek a napjai a jelenlegi járványügyi helyzetben.

Lassan egy hónapja tart már a Koronavírus járvány, és minden korosztályunk edzése szünetel, hogyan töltöd a napjaid?

Kéita Aya: Nagyon hirtelen jött ez a rendkívüli állapot, azt gondolom ,hogy senki nem volt rá felkészülve. Ennek ellenére megpróbálom kihozni a maximumot ebből a helyzetből. Nagyobb figyelmet tudok most a tanulásra fordítani, azonban próbálom szinten tartani magam fizikálisan is. Rendszeresen futok és csinálom az edzők által kidolgozott edzés programot. Szerencsére az udvaron van kosárlabda palánk, úgyhogy ott dobálni is tudok. Igazából ezekkel töltöm a napjaim, de természetes pihenek is – nyilatkozta Kéita Aya a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Facebook oldalán.

Hogyan érint téged, hogy a válogatott idén nyáron elmarad?

Kéita Aya: Rendkívül szomorú vagyok azért, hogy elmarad a nyári Európa-bajnokság, hiszen nagy reményeket fűztem a csapathoz. Nagyon sajnálom, hogy nem mutatkozhatunk be idén egy új összetételű csapattal. Emellett a nagyjából egy hónapos felkészülés alatt rengeteget lehet fejlődni és tapasztalatokat szerezni, idén így ez is elmarad.

Sulit, hogyan tudod befejezni? Megy az itthonról való tanulás, együtt az edzéssel?

Kéita Aya: Szerencsém van, hogy csak jövőre kell majd érettségiznem. Ezért annyira nem hiányzik az iskolai oktatás, nyilván nehezebb, de a feladataimat itthonról is meg tudom oldani. Mivel én osztom be az időmet a tanulás és az edzést könnyen össze tudom egyeztetni.

A kijárási korlátozás miatt, hogyan tartjátok a kapcsolatot a családdal, rokonokkal és barátokkal?

Kéita Aya: A barátaimmal online napi kapcsolatban vagyok. A csapattal hetente még Skype beszélgetéseket is tartunk, kosárlabdával kapcsolatos témákról. Itthon hárman vagyunk a szüleimmel, ebben az időszakban a testvéreim sem jönnek haza, ezért velünk is csak telefonon tartjuk a kapcsolatot, ahogy a család többi tagjával is.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés