Hirdetés
Európa

Kelemen Kincső tengerentúli tapasztalatairól:

:

Hirdetés

Kelemen Kincső tengerentúli egyetemi tanulmányai befejezésével öt év után tért vissza Sepsiszentgyörgyre. A közelmúltban a Krónika Online készített egy interjút a fiatal játékossal az amerikai tapasztalatairól.

Az Egyesült Államokban Kelemen Kincső a Colorado State University és a California State University, East Bay hallgatója volt.

“Az álmom, hogy egyetemet végezzek és emellett magas szinten kosárlabdázhassak, beteljesült az amerikai földön. Mindig is szerettem sportolni és tanulni is, ezért választottam ezt az utat. Ez a lehetőség sok utazással járt, én pedig imádok új helyeket megismerni.” – emlékezett vissza az egyetemi időszakra Kelemen Kincső, aki arról is beszélt, hogy miben változtatta meg a tengerentúli tapasztalat.

Elmondhatom, hogy az évek során több önbizalmam lett, sokkal bátrabbá és kezdeményezőbbé váltam, több tapasztalatot szereztem, és másként látom a világot. Sokat fejlődött a kommunikációs és vezetőképességem, és persze nagyon önálló lettem. 

A beszélgetés során szóba került a különbség az amerikai és az európai játék között.

A kosárlabda az évek során sokat változott, összetett játékká vált. Én mindig is az európai stílushoz álltam közelebb, hiszen nagyon fontosnak tartom a csapatjátékot. Mindig annak a híve voltam, hogy meccseket nyerni csak együtt lehet. Európában sok hangsúlyt fektetnek a csapatjátékra, a gyors és okos döntésekre játék közben, míg Amerikában az erőnlét és a játékosok fizikuma a legfontosabb. Az én erősségeim jobban illenek az európai vonalhoz, de az amerikait is meg lehet szokni idővel.

– vélekedett Kelemen Kincső, aki az új évadra a céljait az alábbiak szerint foglalta össze:

“Napról napra szeretnék fejlődni, erőnlétileg, technikailag és taktikailag egyaránt. Céljaim között szerepel, hogy stabilan teljesítő játékossá váljak, egyenletesen dobjak és jó döntéseket hozzak támadásban és védekezésben egyaránt. A csapatot szeretném segíteni, amiben tudom.”

A teljes beszélgetés ITT olvasható.

Fotó: Miska Brigitta/Sepsi-SIC(

Hirdetés