Hirdetés
Archivum

Keleten is megkezdõdik a döntõ:

:

Hirdetés

Miközben nyugaton vasárnap este eldõlhet a bajnoki cím sorsa, addig keleten csak hétfõn hajnalban kezdõdik a küzdelem a fõcsoportdöntõért és a nagydöntõs helyért. Nem mindennapi keleti fináléra van kilátás, ahol a második kiemelt New York találkozik a negyedik kiemelt Atlantával. Nézzük, hogy mitõl lesz ez a párharc nem mindennapi…


 

Már az elõzmények is érdekesen alakultak, miközben az Atlanta Dream már augusztus 27-én kivégezte a Washingtont, addig a New York három meccsre kényszerült az Indiana Fever gárdájával és csak elképesztõ izgalmak közepette csütörtök hajnalban léptek át a riválisukon. Elõtérbe kerülhet tehát a „pihenni” vagy „lendületbõl jönni” kérdéskör. Azt mindenesetre a tengerentúli szakírók is hangsúlyozzák, hogy szokatlan az Atlantáéhoz fogható szünet a rájátszásban.
 

A már-már filozófiai magaslatokba ragozott pihenés vagy lendület problémája mellett, igazából ismét az Atlanta rohanása játszhatja a fõszerepet. McCoughtry és társai az „up-tempo” játékot tökéletesre csiszolva 98 pontot átlagoltak a Washington ellen, úgy, hogy az utolsó meccsükön 10 játékos is pontot szerzett, sõt Iziane Castro Marques, Sancho Lyttle és McCoughtry egyenesen 20 pont fölé jutott. Nemcsak támadásban, de védekezésben is extra a Dream. 43 lepattanót szereztek a legutóbbi mérkõzésen és a Washington számára az Erika de Souza- Lyttle duó tarthatatlannak bizonyult.
 

A New Yorknál éppen ezért a legfontosabb, hogy a palánk alatt miként tudnak helyt állni. Ha a bokasérülésbõl felépül McCarville játszhat akkor jobb kilátásokkal veszik fel a harcot a riválisukkal, ha „csak” Plenette Pierson és Kia Vaughn marad, akkor komoly bajba kerülhetnek.
 

A vezér a Liberty-nél várhatóan a 21.4 pontot Cappie Pondexter lesz, akinek a dobásai mellé égetõen szüksége lesz a csapatának a gólpasszaira is. Ezekbõl 4.9-et átlagolt az alapszakaszban. Ahhoz, hogy a New York nagydöntõt játsszon, egyértelmû, hogy Pondexter mellé kell egy „meglepetésember”. Ez Essense Carson lehet, aki halvány alapszakasza után a rájátszás elsõ körében az Indiana ellen az elsõ meccsen 20, a másodikon 17, a harmadik 13 pontot szerzett.
 

Mindenesetre egy soknevezõs párharcra van kilátás, ahol a rutinosabb New York Liberty az esélyes, de az Atlanta is történetének legnagyobb lehetõsége elõtt áll.

Az elsõ mérkõzésre hétfõn hajnali 1 órakor kerül sor.

Hirdetés