Hirdetés
Archivum

Kellemetlen meglepetés érte otthon a Salamancát:

:

Hirdetés

Krivacevic Tijana csapata a Salamanca a XVI. Copa Castilla Y León vasárnapi játéknapján 63-62-es vereséget szenvedett a Bembibre együttesétõl. A regionális trófea így kisebb meglepetésre a Bembibre gárdájához került.

A torna szombati játéknapján a Bembibre 63-54-re legyõzte a Zamora együttesét. Ez pedig azt jelentette, hogy a papírformának megfelelõen vasárnap a két veretlen a Salamanca és a Bembibre csatája klasszikus értelemben vett finálé lett. 

Az elõszezonban a Salamanca elsõ két fellépése kiemelkedõen sikerült, így várható volt, hogy egyszer jön egy kisebb hullámvölgy, egy olyan találkozó, amikor a dobóforma visszaesik, amikor több lesz a ki nem kényszerített hiba. Ez vasárnap jött el. A Bembibre az elsõ negyed hajrájától kezdve végig vezetett. A félidõben 40-32-es elõnyben voltak. A harmadik negyedet ugyan 7-0-val indította a Salamanca, de a játékrész végére ismét lépéselõnybe került a Bembibre.

A záró szakasznak 54-49-rõl futottak neki a csapatok. Itt a hazai közönség biztatása közepette 63-55 után az utolsó percekben felzárkózott a Salamanca, de fordítani nem tudtak. A vége 63-62 lett. Krivacevic Tijana 10 és fél percet töltött a pályán és ez idõ alatt két büntetõt értékesített. A Bembibre teljesen megérdemelten szerezte meg a trófeát. Látva az élõképes közvetítést elmondható: ügyesen éltek a lehetõséggel, hogy lényegesen nagyobb játékerõt képviselõ riválisuk nem fogott ki jó napot.


Eredmény

Perfumerias Avenida – Embutidos Pajariel Bembibre 62-63 (19-24, 13-17, 17-13, 13-9)

Statisztika

Hirdetés