Hirdetés
Archivum

Kelly Krauskopf történelmi kinevezése az NBA-ben:

:

Hirdetés

Az Indiana Pacers együttese hétfõn jelentette be, hogy Kelly Krauskopf lesz a klubnál az Assistant General Manager. Ezt a magas rangú pozíciót egy sportvállalkozásnál elõször tölti be nõi sportvezetõ az NBA történetében.

Fotó: NBA.com/Pacers

Fotó: NBA.com/Pacers

Kelly Krauskopf neve ismert lehet azok elõtt, akik az elmúlt két évtizedben az amerikai nõi kosárlabdázás eseményeit követték. Már 1996-ban, az alapításnál igazgatói pozíciót töltött be a WNBA-ben. 1999-es indulásától kezdve pedig az Indiana Fever elsõszámú vezetõje volt.

Kifejezetten újító gondolkodású sportvezetõnek tartják hazájában Kelly Krauskopf-ot. Olyan szervezeti struktúrát épített fel a Fever-nél és olyan mûködésbeli folyamatokat vezetett be, amiket késõbb a liga csapatai átvettek és ma már általánosnak számítanak a WNBA-ben.

A 19 év alatt 13 alkalommal került a Fever az irányítása mellett a rájátszásba és három nagydöntõt vívtak. A Fever csapatának ugyanúgy a Pacers Sports & Entertainment a tulajdonosa, mint az Indiana Pacers-nek. Óriási elismerés, hogy immár a kirakatban lévõ NBA klubhoz léptették elõ Krauskopf-ot és bízzunk benne, hogy a jövõben minél több nõi sportvezetõ kap hasonló lehetõséget.

Hirdetés