Hirdetés
Archivum

Kelly Mazzante január 22-én bejelenti visszavonulását:

:

Hirdetés

A SunGazette.com portál jelentése szerint Kelly Mazzante január 22-én a középiskolájában bejelenti visszavonulását. Ekkor Mazzante iskolája a Montoursville a Loyalsock Township csapatát látja vendégül és a mérkõzés elõtt kerül sor a kisebb ünnepségre.

A 31 éves játékos Magyarországon a MiZo Pécs színeiben szerepelt, míg igazán nagy sikereit az Egyesült Államokban érte el. 2001 és 2004 között a Penn State színeiben 133 egyetemi bajnoki mérkõzésen 2919 pontot szerzett. Ezzel mind a mai napig nemcsak egyeteme, de a Big Ten konferencia legeredményesebb játékosa. Ezt követõen a WNBA-ben a Phoenix Mercury gárdájával kétszeres bajnok lett.

Mazzante európai pályafutása Kassán kezdõdött, majd a Szpartak Moszkvához került, ahol azonban nem tudott alapember lenni. Pécsett a második szezonjában a 2010-es Magyar Kupa döntõjében szenvedett súlyos térdsérülést. Felépülése után a WNBA-ben több csapatnál is próbálkozott, de már nem volt lehetõsége megragadni a ligában. Európában utolsó szezonjait Olaszországban töltötte.

„Nagyon fontos számomra, hogy itthon jelenthetem be a visszavonulásomat. Szeretném megköszönni edzõimnek, csapattársaimnak és a szurkolóknak, hogy egész pályafutásom alatt támogatottak. Mindig büszkén képviseltem Montoursville-t bárhol is játszottam a világon. Szerencsésnek érzem magam, hogy végül én dönthettem a visszavonulásom idõpontjáról. Úgy érzem, most jött el az ideje, hogy továbblépjek az életemben.” – idézi Mazzante szavait a SunGazette.com.

Mazzante a profi kosárlabda mellett sokat foglalkozott saját alapítványával is. A Kelly Mazzante Foundation rászoruló gyerekeknek segít, illetve a montoursville-i középiskolában ösztöndíjat is biztosít tanulóknak.

Hirdetés