Hirdetés
Archivum

Kelsey Griffin a 3×3-as kosárlabdáról:

:

Hirdetés

A közelmúltban került sor a 3×3-as ausztrál válogatott összetartására. Ennek kapcsán az egyik legnagyobb hír az volt, hogy az edzõtáborban kipróbálta magát a WNBL szezon MVP-je, a WNBA évadra készülõ Kelsey Griffin.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az ausztrálok nagy hangsúlyt fektetnek az utóbbi idõben a 3×3-as kosárlabda fejlesztésére. Valamivel késõbb kerültek be a sportág körforgásába, mint a meghatározó európai nemzetek. A 2020-as Tokiói Olimpiára viszont már szeretnének versenyképes csapatot építeni. Ráadásul a 2022-as Nemzetközösségi Játékok progmrajába is felvételt nyert a kosárlabda ezen szakága.

Nem véletlen tehát, hogy Kelsey Griffin-t is meghívták a csapatba. A felnõtt nagypályás válogatott honosítottja örömmel vállalta a felkérést. Igaz, a megállapodás az volt, hogy a közelgõ WNBA szezon miatt, ahol Minnesota Lynx-nél számítanak a szolgálataira, edzõmérkõzésen a fokozott sérülésveszély okán nem léphetett pályára.

“Mindig megtiszteltetés, ha egy válogatottba meghívnak. Nagyszerû érzés a hazádat képviselni Világversenyen és a 3×3-as kosárlabda erre újabb esélyt ad. Többen mondták nekem, hogy a 3×3-at feltétlenül ki kellene próbálnom. Egyrészt a testi adottságaim, magasságom okán, másrészt a játékstílusom jól illeszkedne a 3×3-hoz.” – fogalmazott Griffin az ausztrál szövetség honlapjának adott nyilatkozatában, majd így folytatta:

“Jó ideje kosárlabdázom már, de új dolgokat tanulni az imádott sportágamról, mindig egy nagyszerû lehetõség. A 3×3 sokkal több annál, mint az, hogy kettõvel kevesebben tartózkodnak a pályán. Sokkal inkább a gyors átmenetrõl szól támadás és védekezés között, illetve az e mögött megbújó stratégiáról. Az én játékom olyan “minden mozdulatnak legyen célja” jellegû, míg a 3×3 sokkal inkább épít az ösztönös megmozdulásokra.” – összegzett Griffin.

Arról az ausztrál szövetség összeállítása nem szól, hogy Griffint láthatjuk-e nagy tornán 3×3-ban. Nyilván óriási erõsítés lenne és nagyot robbanna a nyilvánosság elõtt a hír, ha egy ekkora klasszis kipróbálná magát a szakágban. Ugyanakkor Griffin-nek WNBA kötelezettségei vannak, illetve tagja a nagypályás válogatott bõ keretének is.

Hirdetés