Hirdetés
Archivum

Kelsey Griffin harmadik MVP címe Ausztráliában:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, szombaton lezárult az ausztrál profi liga, a WNBL döntõje. A Canberra Capitals 2-1-re verte a fordulatos párharcban az Adelaide gárdáját. A finálé MVP-je Kelsey Griffin lett.

Fotó: Canberra Times - canberratimes.com.au

Fotó: Canberra Times – canberratimes.com.au

Kelsey Griffin az Egyesült Államokat elhagyva 2010-ben még hazánkban kezdte profi szárnybontogatásait. Az azóta már megszûnt pécsi csapatot erõsítette. Ezt követõen játszott Izraelben, majd Ausztráliába került. Itt olyan szinten megtalálta számításait akár szakmailag, akár emberi oldalról nézve, hogy letelepedett. Azóta családot alapított és az állampolgárságot is felvette. A 31 éves, 188 cm magas játékos karrierje ebben a szezonban teljesedett ki, ahol igazi vezérként vitte bajnoki címig a társait.

Korábban, egészen pontosan 2013-ban és 2014-ben a Bendigo Spirit színeiben szerepelve már volt a WNBL döntõjének kétszeres MVP-je Griffin. „Ez most teljesen más. A Bendigo-val akkoriban nagy szerencsém volt. Egy kész struktúrához, összeszokott maghoz kerültem. Én voltam a hab a tortán náluk. Canberrában viszont egy olyan formálódó programhoz csatlakoztam, mely évek óta nem tudott bajnoki címet nyerni. Újra kellett építeni a csapatot. Ráadásul én voltam az elsõ igazolás, ami mindig ad egy kis terhet. Szerencsésnek érzem, hogy végül ezt el tudtuk érni a lányokkal.” – fogalmazott a döntõt követõen a Canberra Times munkatársának Griffin.

Canberrában a szombat még az ünneplésrõl szólt. Hamarosan azonban megkezdõdik a kemény munka a klubnál, hiszen gyakorlatilag a teljes keretet újra kell építeni a következõ hónapokban. Kelsey Griffin mellett mindössze Keely Froling és egy sérült újonc, Kristy Wallace rendelkezik élõ szerzõdéssel. Marianna Tolo, Leilani Mitchell, Kelly Wilson, Maddison Rocci, Lauren Scherf, Hannah Young, illetve a légiósok a kanadai klasszis Kia Nurse és Kaili McLaren jövõje még bizonytalan. Griffin reményét fejezte ki, hogy mivel nagyon jó csapategység jellemezte a munkát, így erre építve többen visszatérhetnek.

Fotó: WNBL - wnbl.com.au

Fotó: WNBL – wnbl.com.au

Hirdetés