Hirdetés
Archivum

Kelsey Griffin mindent vitt Ausztráliában:

:

Hirdetés

Arról már korábban nagy terjedelemben hírt adtunk, hogy Kelsey Griffin lett az ausztrál profi liga, a WNBL döntõjének MVP-je. A klasszis játékos kiemelkedõ teljesítménnyel vezette bajnoki címre a Canberra Capitals gárdáját. Hétfõn egy újabb elismeréssel gazdagodott, amikor az egész évad teljesítményét méltató MVP címet is begyûjtötte.

Fotó: Basketball Australia

Fotó: Basketball Australia

Hétfõn tartották a WNBL hivatalos díjátadóját, melyen a 2018/2019-es évad legjobbjait köszöntötték. A döntõt követõ rangaos egyéni elismerés után a szezon MVP-je is Kelsey Griffin lett. Nem meglepetés a bejelentés, hiszen a Canberra Capitals sztárja 19.3 pont, 11.6 lepattanó és 1.8 gólpassz átlaggal zárta a évadot. Ráadásul a számok nem is adják vissza, hogy igazi vezére volt az idei szezonra teljesen újjáépített canberra-i gárdának.

Kihirdették az évad All-Star ötösét, melyet Griffin mellett Bec Cole (Jayco Rangers), Lindsay Allen (Deakin Melbourne Boomers), Asia Taylor (Perth Lynx) és Nia Coffey (Adelaide Lightning) alkot. Az év edzõje Chris Lucas lett. Adelaide Lightning alakulatát döntõbe vezetõ szakember elismerése hiánypótló. Kiváló edzõrõl van szó, aki csapataival már két bajnoki címet nyert és aktuális együtteseit ötször vezette fináléig. Ugyanakkor egyéni díjat még egyszer sem vehetett át.

Fotó: Basketball Australia

Fotó: Basketball Australia 

A további díjazottakat nézve az év védõje Lauren Nicholson (Adelaide Lightning) lett, míg az év újonca Jazmin Shelley (Deakin Melbourne Boomers). Fontos bejelentés hétfõrõl, hogy a 2019/2020-as évadtól a szezon-MVP címe Suzy Batkovic-díj lesz. Ezzel is tisztelegve a visszavonuló korszakos center zseniális pályafutása elõtt.

Hirdetés