Hirdetés
Nagyvilág

Kelsey Griffin pályafutását meghosszabbíthatja a kényszerszünet:

:

Hirdetés

A járványügyi krízis miatti kényszerszünet kapcsán nagyon sok sportolói személyes történet lát napvilágot. Kelsey Griffin a Canberra Times-nak elárulta, hogy ez a leállás a pályafutását is meghosszabbíthatja.

Bár rengeteg sérülés hátráltatta a pályáját, de a profi karrierjét még hazánkban kezdő, majd Ausztráliában kiteljesítő Kelsey Griffin így is mindent elért. A 2018/2019-es évadban a WNBL döntő, illetve később a teljes a teljes ausztrál szezon MVP-je lett. Sérülés miatt azonban a 2019/2020-as versenyszezon nagy részét ki kellett hagyni. Az utolsó hetekre tért vissza. Ez viszont olyan jól sikerült, hogy az érkezésével új lendületet adott a Canberrának és bajnoki címre vezette a csapatát. A teljesítmény értékét tovább növeli, hogy vállsérülést szenvedett, amit meg is kellett műteni.

Fotó: canberratimes.com.au

Griffin a Canberra Times-nak nem titkolta, hogy az újabb sérülés után felmerült benne, hogy vissza fog vonulni. Gyakorlatilag az változtatta meg a döntését, hogy bekerült az olimpiára készülő válogatott bő keretében. Emiatt is siettek a műtéttel, a WNBL fináléja után azonnal kés alá feküdt, hogy az olimpiai felkészülésre teljes értékű munkát végezhessen. Most azonban nem kell kapkodnia a rehabilitációval. Az olimpiát egy évvel elhalasztották és ez azt is jelentheti, hogy a 2020/2021-es szezont is végig játszhatja, hogy utána ott lehessen Tokióban.

Úgy vélem, ez az idő alkalmas arra, hogy végig gondoljuk mi a fontos az életben. Sajnos egy ilyen szörnyű dolognak kellett történnie, hogy kicsit lelassítsunk. Az elmúlt szezonra mentálisan teljesen kiégve érkeztem. A rehab miatt nem volt semmi pihenő időm. Ez a megszakítás most jól fog jönni, kicsit átgondolhatom a helyzetemet. A következő szezonról nem tudok mit mondani, jól éreztem magam Canberrában, de egyelőre most még nem lehet látni a következő WNBL szezon sorsát.

– mondta Griffin, aki hangsúlyozta, hogy még ki kell találnia a pályafutása sorsát, majd így folytatta:

A versenyszerű sport óriási dolog és nagy szerencsém volt, hogy eddig ezen a szinten űzhettem. Most teljesen más miatt kell aggódnunk. Türelemmel kell lennünk és utána meglátjuk mit hoz az élet. 

Hirdetés