Hirdetés
3x3

Kelsey Plum is az USA 3×3-as válogatottjával készült:

:

Hirdetés

December első hetében összetartáson vett részt az Egyesült Államok női 3×3-as válogatottja. A csapat készült Pittsburghben, illetve azt megelőzően a Grove City College edzőközpontjában. Az itt látható kép is erről az alkalomról származik.

Általában a 3×3-as összetartások nem kapnak nagy figyelmet, hiszen ilyenkor az ismerkedésé a főszerep. Ráadásul az olimpiai selejtezőn érdekelt nemzeteknél még mindenhol formálódnak a keretnek. A szokatlan márciusi időpont nem könnyíti meg a csapatok összeállítását. Most egy kicsit mégis érdemes kitekinteni az amerikaiak edzőtáborára, mert látható, hogy nagyon komoly csapat formálódik.

Ott volt az összetartáson Kelsey Plum, aki nem tért vissza a Fenerbahce-hoz. Sokáig tartotta magát a hír, hogy Kurszkban folytatja. A meg nem erősített török sajtóhírek szerint a felek nem tudtak megállapodni az időbeosztásról. A Kurszk egész szezonra hívta, míg Plum kért volna pihenőidőt. A Las Vegas Aces sztárja így elvileg – jelen állás szerint – rendelkezésre állhat akár márciusban is.

Két játékost érdemes még kiemelni. Layshia Clarendon egy sérülésekkel tarkított WNBA szezon után ősszel már az 5:5 válogatott egyetemi túráján is lehetőséget kapott. Tekintve, hogy neki sincs európai vagy ázsiai szerződése, esetében is reálisnak tűnik, hogy 3×3-ban próbálja felépíteni magát. Kelly Faris pedig egykoron Sopronban is szerepelt. A UConn növendéknek nem indult be a profi karrierje. Nyáron nem sikerült WNBA-s szerződést sem összehoznia. A New York Liberty az utolsó előtti keretszűkítésnél rakta ki.

Az Egyesült Államok nagy hajrával ért oda az olimpiai selejtező mezőnyébe. A március 18. és 22. között megrendezésre kerülő indiai tornán Franciaország, Németország, Uruguay és Indonézia lesznek a riválisaik a csoportkörben.

Fotó: Twitter.com/GCC_WBB

Hirdetés