Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

“Kemény és sikeres szezonon vagyunk túl”:

:

Hirdetés

A magyar bajnokságban ezüstérmet, az Európa Kupában és a Magyar Kupában bronzérmet szerzett az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az M4 Sport kosárlabda magazinjában Szabó Noémi sportigazgató értékelte az évadot.

“El sem hittük, hogy ez sikerülhet. Nyilván a fő cél, mint mindenkinek aki sportol vagy a sport körül mozog, hogy megnyerjen egy bajnoki döntőt vagy az nemzetközi kupaporondon is aranyérmet szerezzen, de természetesen a szezon előtt elfogadtuk volna. Főleg, hogy a mi életünket is, mint mindenki másét, megnehezítette a Covid. Szurkolók nélkül szerepelhettünk. Főleg nálunk, ahol egy kicsi csarnok van 1200-1500 emberrel tele, ki tudja, hogy a segítségükkel mi lehetett volna. Főleg az Európa Kupa hazai rendezésű négyes döntőjére gondolok, ahol még egy picit lehetett volna fényesebb az érem nézők előtt.”  – mondta Szabó Noémi sportigazgató.

“A Magyar Kupa mindig speciális. Azt is el kell mondani, hogy az elmúlt években szerencsénk volt, mert az első párharc soha nem a Sopronnal hozott bennünket össze. A papírforma alapján lehetett arra számítani, hogy idén az elődöntőben találkozunk. Minden szakember és mi is úgy gondoltuk, hogy ezt az évek óta nagyon erős Sopront egy mérkőzésen könnyebb felülmúlni, mint egy több mérkőzésre nyúló párharcban. Ezt a bajnoki döntő második meccsén bizonyítottuk. Azt gondolom, nem kell keseregnünk, nagyon szépen teljesítettünk a Magyar Kupában.” – fogalmazott a február végén rendezett tornára való visszatekintésként a szekszárdiak sportigazgatója, akit az alapszakasz hullámzóbb teljesítményéről is kérdeztek.

Ránk mindig az volt a jellemző, hogy akkor tudtunk igazán jól teljesíteni, ha sok szisztematikus munka volt a csapatban sok minőségi együtt töltött idővel. Ilyen szempontból nem tettek jót a sérülések, kihagyások vagy éppen a túl sok mérkőzés volt, akkor kicsit gödörbe kerültünk. A két Győr elleni vereség az alapszakaszban még annak tudható be, hogy nem érett össze a társaság. Hosszabb padunk volt, nagyobb rotációval tudtunk dolgozni – a Covid miatt is döntöttünk így – ez utólag nem bizonyult rossz döntésnek. Sok munka, magyar fiatalok, magyar jó játékosok jellemeznek minket és egy szisztéma alapján dolgozunk támadásban, illetve védekezésben. Idő kell, amíg ez összeáll.

– fogalmazott Szabó Noémi, akit szűkebb, de még minőségibb játékosokat felsorakoztató keret lehetőségéről is kérdeztek.

“Jogos kérdés és ha egy kicsit előre vetítem a jövőt, akkor valamilyen szinten már ez lesz a koncepció. Az viszont, hogy milyen poszton milyen minőségi ugrást lehet meglépni, még mindig nagyon sok minden függvénye. Tavaly több szempontból nem volt meg erre a lehetőség, illetve voltak olyan magyar játékosok, akikben nagyon bíztunk, hogy sokkal jobb teljesítményt tudnak huzamosabban produkálni. Ez egy-egy szituációban elmaradt, illetve nehezebb is megtalálni a szakmai stábnak és a vezetőedzőnek, hogy kit és hogyan játszasson. Üdítő kivétel Bálint Réka, aki rengeteget fejlődött, nem fiatal játékosról van szó, de ebben a szezonban találta meg ebben a koncepcióban saját magát.”

Az Európa Kupa négyes döntő házigazdája lehetett Szekszárd és ott végül bronzérmet szerzett.

Fantasztikus öt-hat nap volt ez a Final Four számunkra. Amikor megkaptuk a rendezést, nem is akartuk elhinni a testvéremmel Gergővel és a stábbal. Másfél hét volt a megszervezésére, közte egy négynapos ünneppel és mindezt a rendezést egy Covid-protokollnak megfelelően kellett lebonyolítani. Az már csak hab a tornán, hogy érmet is tudtunk szerezni. Az nagyon fájó, hogy nem lehettek szurkolók, de nagyon elismerő levelet kaptunk a FIBA-tól, hogy mindennel elégedettek voltak. A híres szekszárdi borok és a vendégszeretet Európa-szerte elismert lett.

A döntő felidézése kapcsán kapcsán DeWanna Bonner visszatérésének lehetősége is szóba került. “Néhány nappal a döntő előtt is úgy nézett ki, hogy visszarepül. Naponta változott, nagy esély volt, hogy visszatér. Én utólag sajnálom és sok semleges szurkoló is sajnálja, mert egy kiegyenlítettebb döntőt lehetett volna vívni a Sopronnal. Arra viszont nagyon büszke vagyok, hogy Bonner nélkül is nyertünk egy meccset. Ambivalens érzéseim vannak. A győzelem után kicsit csalódás volt számomra, hogy a további két mérkőzésen könnyedén érvényesült a papírforma. Bíztam benne, hogy idegenben is egy kicsit közelebb tudunk hozzájuk kerülni. Nem így lett, ebből le kell vonni a tanulságokat. Ne felejtsük el, hogy három év után játszottunk ismét döntőt. Az öt éve elkezdődött fejlődés folyamatos, de egy bizonyos szintre talán könyebb felugrani, mint ott folyamatosan jól teljesíteni. Ez igaz klubmenedzselés, financiális és érzelmi okokból is. Kemény és sikeres szezonon vagyunk túl, én erre az ezüstéremre is nagyon büszke vagyok.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés