Hirdetés
Archivum

Kemény feltételekbe ment bele a Kassa Horakova megszerzéséért:

:

Hirdetés

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Jekatyerinburg kölcsönadta a Good Angels Kosice együttesének Hana Horakovát. A szerzõdés részleteirõl Daniel Jendrichovský a kassai klub ügyvezetõje nyilatkozott a csapat hivatalos honlapjának.

Jendrichovský azzal kezdte a szurkolók tájékoztatását, hogy irányító poszton szükségük volt egy rutinos emberre. „Németh Bernadett távozása után a rotációnkból kiesett egy rutinos, egyes poszton bevethetõ játékos. Õszintén szólva azonban nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan, ilyen szintû irányítót tudunk igazolni.”

A szlovák sportvezetõ kiemelte, hogy a jekatyerinburgi vezetõkkel tavaly január óta, amikor az oroszok kölcsönvették Bibrzycka terhessége miatt Zuzana Zirkovát, jó viszonyban vannak. A sérülése után felépülõ Horakova kifejezetten kérte a kölcsönbe adását, mivel az uráliaknál nem kapott volna lehetõséget, de több hónapos kihagyása után szeretne újra játékba lendülni és Jendrichovský szerint ez volt az a pont, ahol képbe került a Kassa.

„A sérülésem után minimális lehetõségem lett volna a Jekatyerinburgnál. Számomra pedig ebben a helyzetben az a legfontosabb, hogy újra játsszak.” – idézte fel a döntés pillanatait Horakova, aki hozzátette: megkönnyítette a választását, hogy évtizedes barátnõje Zuzana Zirková is éppen most tér vissza a kassaiakhoz.

Jendrichovský a realitások talaján maradva elmondta, az is mellettük szólt, hogy a Jekatyerinburg minden kérését elfogadták. Ennek megfelelõen, ha a két csapat összekerül az Euroligában, akkor Horakova nem játszhat az oroszok ellen. Ez teljesen természetes egy ilyen kölcsönszerzõdésnél, a második pont azonban kevésbé. Az orosz bajnok a szezon hátralévõ részében bármikor igényt tarthat Horakovára és visszahívhatják a kassaiaktól. Az ügyvezetõ hangsúlyozta, hogy ez optimális esetben nem fog megtörténni, de egy példátlan sérüléshullám esetén a cseh klasszis visszatérhet Jekatyerinburgba.

Hana Horakova a tervek szerint szerdán este mutatkozik be a kassai színekben a Lattes Montpellier elleni összecsapáson.

Hirdetés