Hirdetés
Archivum

Kemény meccsek várnak a magyar csapatok légiósaira a februári Eb-selejtezõkön:

:

Hirdetés

A novemberi Eb-selejtezõkhöz hasonlóan ezúttal is összegyûjtöttük, hogy a magyar klubcsapatokban szereplõ légiósok közül kik kapnak lehetõséget hazájuk válogatottjában és a csapataiknak milyen esélyeik vannak.

Az A-csoportban rögtön két légiós teljesítményét figyelhetjük. A litván válogatottban Gyõrbõl Monika Grigalauskyte, míg a letteknél a PINKK-bõl Elina Babkina szerepel. Ez egy három csapatos csoport, itt még Szlovénia együttese kap helyet. A litvánok az elsõ két meccsüket elveszítették, így egyetlen februári selejtezõjükön – a lettek ellen – gyõzelmi kényszerben lépnek pályára. A litvánok elleni rangadón túl a lettekre még egy meccs vár, õk még Szlovéniával is megmérkõznek. A két veretlen gárda csatája alkalmával a gyõztes nagy lépést tesz a kvalifikáció felé.

A B-csoportban Horvátországról nagy terjedelemben írtunk, náluk Sopronból Iva Ciglar és Ana Lelas szerepel. A februári meccseiken Franciaországot és Hollandiát fogadják. A gallok ellen nagy bravúrra lenne szükségük, míg a kellemetlen 9 pontos õszi vereség után legalább 10 ponttal szeretnék legyõzni a holland együttest. A C-csoportban Montenegró gárdájában a PINKK-bõl Jelena Vucetic kap lehetõséget. Veretlen csapatként elõbb Olaszországba utaznak, majd a britek vendégei lesznek. Montenegró kedvezõ helyzetben van, de legalább egy idegenbeli gyõzelemre szükségük lenne. A briteknél szintén a PINNK-bõl Chantelle Handy szerepel. Mivel a két õszi meccsüket elveszítették, így Albánia ellen kötelezõ a gyõzelem és Montenegrót is szeretnék megverni.

A D-csoportban szerepel a szerb válogatott, akikrõl már korábban közöltünk részletes összeállítást. A bõ keretüknek Sopronból Sara Krnjic és Alexandra Crvendakic, Gyõrbõl Tamara Radocaj, míg a PEAC-ból Dragana Stankovic tagja. Marina Maljkovic együttese két idegenbeli túrára készül. Ukrajnában a csoport rangadóját rendezik, míg Németországban nem lehet kérdés a szerb siker. A G-csoportban a fehérorosz nemzeti csapatban a DVTK-ból Tatsiana Likhtarovich teljesítményét figyelhetjük. Õsszel a lengyelektõl 65-56-os vereséget szenvedtek idegenben, majd otthon verték Belgiumot. Februárban egy meccset játszanak, a lengyeleket fogadják. Legalább 10 pontos sikerre lenne szükségük.

A H-csoportban Bosznia-Hercegovina válogatottjának bõ keretében a szekszárdi Emina Demirovic neve látható. A bosnyákoknál a legnagyobb hír, hogy a honosított amerikai játékosuk Lynetta Kizer pályára fog lépni. Szükség is van a segítségére, hiszen a két novemberi vereség után Izrael és Románia elleni gyõzelmi kényszerben vannak. Az I-csoportban a svédeknél a PINKK-bõl Binta Drammeh juthat fontos szerephez. A svéd csapat õsszel nagy pofonba szaladt bele, amikor a spanyoloktól 23 ponttal kikaptak. Ezúttal két meccset játszanak, Finnországba és Spanyolországba utaznak. A finnek ellen nagy esélyesek, míg a spanyolországi vendégszereplés nem sok jót tartogat.

Hirdetés