Hirdetés
Magyarország

Keménység és harciasság a cél a hazai és a nemzetközi mezőnyben egyaránt – Meszler Balázs nyilatkozott:

:

Fotó: Rátgéber Kosárlabda Akadémia

Hirdetés

Felkészülten és motiváltan vág neki a Rátgéber Kosárlabda Akadémia kadett együttese az előttük álló szezonnak. Több fronton is képviselhetik majd az Akadémiát a játékosok a 2023/’24-es bajnoki kiírásban.

Szeptember 15-16-án két mérkőzésen is összemérhette tudását Meszler Balázs kadett csapata a zágrábi Trešnjevka ellen. A pécsi vezetőedző jól ismeri a korosztályt, hiszen az izmiri U16-os Európa-bajnokságon másodedzőként vett részt, így teljes rálátása van a játékosokra. A szakmai stáb egyértelmű célja továbbra is az egyéni fejlődés mellett az, hogy mindenki elég játéklehetőséghez juthasson a mérkőzéseken. Az Akadémia alapelvei minden korosztályban azonosak, így tehát Meszler Balázs is ezen szempontok mentén készítette fel a lányokat az előttük álló hónapok feladataira is.

A fő elvárás minden csapatnál a keménység és harciasság, ezért már a szezon elejétől kezdve ez a legfontosabb kritérium a lányok felé. Az idei bajnokságban továbbra is az egyéni fejlődés a célunk és hogy mindenki elegendő játéklehetőséget kapjon akár ezekben a bajnokságokban, akár a juniorban ahhoz, hogy hozzásegítse a célok eléréséhez.

Őszintén mondom, hogy nagyon jó alapozáson vagyunk túl, ezúton meg is köszönöm a kollégáim segítségét. Felkészülten várjuk a szezont, jól dolgoznak a lányok, egytől-egyig tanulni és fejlődni akarnak, ez a motiváció kell ahhoz, hogy csapatszinten is sikeresek legyünk. Mindenkinek úgy kell edzésre jönnie, hogy meg akarja azt nyerni, ő akarjon a legjobb lenni aznap.

– fogalmazott Meszler Balázs, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia trénere.

Ami pedig az idei felosztásokat illeti, a 2008-2009-es korosztály idén a 2010-es lányokkal egészül ki, az idősebbek pedig a kadett kiemelt bajnokságban, illetve az U16-os MEL nemzetközi bajnokságban mérhetik össze tudásukat az ellenfelekkel. A fiatalabbak számára remélhetőleg szintén a kiemelt kadett és az U15-ös Pannon Liga jelenti majd a versenyzési lehetőséget.

Hirdetés