Hirdetés
Archivum

Kérdéses Maya Moore jövõje:

:

Hirdetés

Érdekes fordulatot vett a WNBA játékos-piacának alakulása. Szerdán egy helyi televíziós társaság robbantatta a hírt, mely szerint Maya Moore jelezte nem hivatalos formában a Minneosta Lynx vezetõinek: bizonytalan a 2019-es szerepvállalásával kapcsolatban.

Fotó: Minnesota Lynx

Fotó: Minnesota Lynx

Ahogy az várható volt, az átigazolási idõszak kezdetén, január 15-én a Minnesota Lynx együttese a lejáró szerzõdésû Maya Moore-t „core player” státuszba helyezve magához láncolta. Ugyanakkor a helyi WCCO TV jelentése szerint Moore nem hivatalosan jelezte a klub felé, hogy még nem döntött a 2019-es szezonjáról.

Az elõbb idézett mondat bármit takarhat. Azt is, hogy a klasszis játékos a teljes évadot kihagyná és pihenne egy évet. Ezt erõsíti, hogy Moore európai, ázsiai szerzõdést sem vállalt be erre a téli idõszakra. Érthetõ lenne a pihenõ, hiszen a számai jelentõsen visszaestek 2018-ban és õsszel már a világbajnoki részvételt sem merte megkockáztatni fáradtság miatt.

Ugyanakkor az sem kizárt, Moore egészen egyszerûen távozni szeretne a Lynx-tõl és ezzel a lépéssel kényszerítené ki, hogy elcseréljék vagy eladják. Nem kérdés, hogy valami van a háttérben. A klub ugyanis Cheryl Reeve vezetõedzõ, GM nevében közleményt adott ki. Ebben hangsúlyozták, hogy szoros kapcsolatban állnak a játékossal a 2019-es szezonnal kapcsolatban.

Hirdetés