Hirdetés
Archivum

Kérdõjeles a Kassa Euroliga részvétele is:

:

Hirdetés

A napokban vált hivatalossá, hogy öt év után távozik Kassáról Miljana Bojovic. A szerb irányító a Fenerbahce együttesében folytatja pályafutását. Az átigazolás hivatalossá válása után a Korzár címû szlovák lap Daniel Jendrichovský kassai klubvezetõt kérdezte a jövõrõl.

Jendrichovský elõször is méltatta Bojovicot, akit már a csapat 2012-es nagy menetelését követõen csábítottak, de még egy évet vállalt hasonló feltételek mellett Kassán. A szlovák sportvezetõ szerint azonban tovább már nem marasztalhatták. Törökországban ugyanis az ötszörösét kínálták neki, mint amit a szlovák bajnok tudott volna ajánlani.

Jendrichovský a nyilatkozatában a jövõ évvel kapcsolatban elmondta, hogy sok a kérdõjel. Azzal már elégedett lenne, ha az elmúlt évad költségvetésének 60%-át elõ tudnák teremteni a következõ szezonra. Ennek megfelelõen kérdéses a nemzetközi szereplés és a játékoskeret kialakítása is. Egyikben sem kívánt konkrétumokat elmondani.

A kassai klubvezetõ szerint eddig mindössze 11 csapat mondott igent az Euroligára. A mezõny egy része még kivár. Jendrichovský úgy számol, hogy a három-három török és orosz gárda mellett a csapatánál lényegesen erõsebb USK Prahát, Wisla Krakow-t és a Bourges-t is nehéz lenni megverni. Így a nyolccsapatos csoportban reálisan egy vagy két gyõzelmet szerezhetne a Kassa. Szakmai és gazdasági oldalról is értékelni kell, hogy ilyen feltételek mellett érdemes-e elindulniuk.

Hirdetés