Hirdetés
Archivum

Keretet hirdetett a Bourges:

:

Hirdetés

Ahogy azt korábbi években megszokhattuk, a bajnoki küzdelmek lezárását követõen a lehetõ legkorábbi idõpontban kihirdette csapatát a következõ évadra a Bourges. A francia bajnoknál nagy változások nem lesznek.

A tavalyi nagyobb változások és õszi botlások után tavaszra szépen összeállt a Bourges játéka Olivier Lafargue vezetõedzõ keze alatt. A sérültek is felépültek, így nagy változásokra nem volt szükség. Különösen úgy, hogy a fiatalok közül többen hosszabb távú szerzõdéssel rendelkeznek.

„A 2018/2019-es keret azt mutatja, amilyen irányba szeretnénk építkezni. Természetes, hogy vannak távozók, közülük is lettek volna, akikkel folytattuk volna a munkát. A legfontosabb, hogy a csapat vázának nagyobb része maradt, újonnan pedig olyanok érkeztek, akik további eredményes szerepléshez segíthetnek hozzá minket.” – nyilatkozta Olivier Lafargue vezetõedzõ a Berry Républicain nevû lapnak.

Négyen távoztak a Bourges keretébõl: Diandra Tchatchouang a Lattes-Montpellier, Valériane Ayayi az USK Praha, a korosztályos válogatott Océane Monpierre a La Roche Vendée játékosa lesz. Arról pedig már korábban beszámoltunk, hogy Laia Palau hazatér és a Gironához írt alá két évre.

Az új érkezõk a 21 éves Lisa Berkani, akit a korosztályos válogatottakból és a 3×3-as szakágból is ismerhetünk. Az USO Mondeville együttesénél az elmúlt évadban már alapember volt, 33 perc alatt 11.6 pont, 5.4 lepattanó, 3.2 gólpassz átlagot teljesített. A Nantes-Rezé gárdájától a négyes poszton bevethetõ Nayo Raincock-Ekunwe-t szerezték meg. Pályafutása legjobb szezonját teljesítette 16 pont, 10.5 lepattanós átlaggal.

A tavalyi U16-os Európa-bajnokság MVP-je Iliana Rupert érkezése már nem új információ. Mi is beszámoltunk a szerzõdtetésérõl. Franciaországban korosztálya egyik legjobb centerének tartják. A nyári U16-os Európa-bajnokságon Iliana Rupert 13.7 pontot, illetve 10.5 lepattanót átlagolt.

Emlékeztetõül a Bourges idei keretébõl Katherine Plouffe, Elodie Godin, Alexia Chartereau, Marine Johannès, KB Sharp, Cristina Ouviña és Sarah Michel folytatja a munkát a klubnál.

Olivier Lafargue vezetõedzõ, illetve Alexia Chartereau, Lisa Berkani és Iliana Rupert szerzõdése a 2019/2020-as szezon végéig szól. A többi játékos a 2018/2019-es évad végéig írt alá.

Hirdetés