Hirdetés
Archivum

Keretet hirdetett a CMB Cargo UNI Gyõr:

:

Hirdetés

Az M4 Sport Kosárlabda Magazinjában bemutatta keretét a 2019/2020-as évadra a CMB Cargo UNI Gyõr. Az alábbiakban a klub közleménye olvasható.


Forrás: CMB Cargo UNI Gyõr hivatalos honlap

A csalódást jelentõ év után alaposan megújul a játékoskeretünk. Már csak egy játékos hiányzik, de a center ügyében is a véghajrában vannak a tárgyalások.

„A legfontosabb feladat a mostani keret kialakításánál az volt, hogy irányítóban rutinos, klasszis játékost tudjunk megszerezni, aki mind tapasztalatával, mind pedig tudásával a pályán és azon kívül is össze tudja fogni a csapatot. Az elõzõ két szezonban ezt nem sikerült megvalósítani, most úgy gondoljuk, a spanyol Sandra Ygueravide személyében találtunk ilyen játékost” – kezdte Fûzy András elnök.

A 34 éves kosaras az orosz Nagyezsda Orenburg csapatától érkezik hozzánk, elõzõ klubjával az Euroligában kezdte az évet, majd átkerült az Európa-kupába, melyet meg is nyert az Orenburg. Érdekesség, hogy az oroszok a spanyol helyére a Sopron Basketbõl távozó Turner Yvonne-t szerzõdtették.

„Ugyancsak egyes posztra érkezik Papp Klaudia a BEAC-tól, aki a fõvárosiak egyik legponterõsebb játékosa volt” – folytatta klubvezetõnk, aki a kettes posztra két fiatal és egy rutinos játékos nevét jelentette be.

„Nálunk folytatja a magyar kosárlabdázás egyik legnagyobb ígérete, a még mindig csak tizenhét éves, de már a felnõttválogatott bõ keretében is helyet kapó Dombai Réka a Vasastól, valamint a kétezres születésû Dúl Panka a BEAC-tól. Elõbbi az egész mezõny harmadik legeredményesebb játékosa volt az elõzõ évadban, s Dúl is a BEAC egyik legjobbjának számított. Nekik nyújt segítséget Czank Tímea, akinek nem csak a pályán számítunk a rutinjára, õ lesz az akadémiai és oktatási kapcsolattartó az intézményekkel” – mondta Fûzy András.

„Hármas poszton Raksányi Krisztinára csapatunk, egyben a válogatott kapitányára számítunk, de õ akár kettes vagy egyes pozícióban is bevethetõ. Révész Boróka Ceglédrõl érkezik hozzánk, s még számításba lehet venni itt Varga Zsófiát, akinek rutinjára, tapasztalatára és az elmúlt négy esztendõben a klub iránt mutatott lojalitására nagy szükségünk lehet” – fogalmazott az elnök, aki külön kitért a saját nevelésû Török Ágnesre.

„Õ is a felnõttválogatott tagja, nála komoly vízválasztó lesz a következõ szezon. Mind a szakmai vezetés, mind a menedzsment elkötelezett abban, hogy fontos, meghatározó játékosa legyen a következõ évek gyõri csapatának. Átgondolva a lehetõségeit, ebben a szezonban a hármas poszt mellett a szakvezetéssel megpróbáljuk kicsit átképezni a négyes posztra, hogy a benne meglévõ kvalitásokat még jobban érvényre tudjuk juttatni” – tette hozzá.

„Ami a belsõ posztokat illeti, visszatér Mansaré Manty Szekszárdról, érkezik a válogatott Barnai Judit a Csatától, valamint a korábban nálunk játszó szlovák válogatott Zofia Hruscaková, aki tavaly az Euroligában szereplõ Carolo Basketben kosarazott. Többször is az év játékosa volt hazájában, bízunk benne, hogy még több rutinnal felvértezve komoly erõssége lesz csapatunknak. A center posztra még egy játékost szeretnénk igazolni, végsõ tárgyalási fázisban vagyunk egy meghatározó kosarassal. Reményeink szerint mihamarabb õt is be tudjuk mutatni a közvéleménynek” – mondta Fûzy András.

Az már korábban eldõlt, hogy Milos Pavlovic további két évig marad vezetõedzõ. A szerb szakember munkáját Fûzy-Antolovics Adél és Bojan Ivanovic másodedzõk segítik, az erõnlétért továbbra is Sebestyén Balázs felel, míg a fizioterapeuta Burdi Szabolcs marad.

„Külön szeretném megköszönni a Gyõri Úszó SE, kiemelten Petrov Iván vezetõedzõ segítségét, hiszen Sebestyén Balázs az úszók mellett végzett kiváló munkáján túl látja el nálunk is magas szinten a feladatát” – folytatta a klub elsõ embere, aki a fiatalokról is beszélt.

„A másodosztályban az erõsebb csoportba jutott fel utánpótláscsapatunk. Ezen játékosok, kiemelten Biczó Laura, Baffy Fanni, Szirony Dorina, Keita Aya, Ferenczi Kata, Milkovics Réka, Rozmán Lilla, valamint az elsõ csapat fiataljai számára egyéni tehetségprogramot állítanak össze szakembereink, melynek során a taktikai, a technikai és a fizikai speciális fejlesztésre fektetnek nagy hangsúlyt. A személyre szabott edzéstervvel nemcsak a versenyeztetés lesz fókuszban, ebben a korban a képzés minõsége is sokat számít” – mondta Fûzy András, aki kiemelte: a négy külföldi helyet nem használjuk ki.

„Célunk, hogy minél több magyar játékosnak lehetõséget adjunk, s nagy vágyunk, hogy egyszer színtiszta magyar csapattal versenyezzünk a legjobb helyekért. A célokról még korai beszélni, ahhoz ismerni kell a riválisok játékosállományát, de az érmekért vívott harcba szeretnénk ismét beleszólni” – mondta végezetül Fûzy András, aki azt is elárulta, a korábbi névadóval nem hosszabbítanak, azt viszont még nem tudja, ki lesz a fõtámogató.

Forrás: CMB Cargo UNI Gyõr hivatalos honlap

Hirdetés