Hirdetés
Magyarország

Keretet hirdetett a feljutó BKG PRIMA Akadémia:

:

Hirdetés

Kihirdette keretét a 2021/2022-es szezonra az élvonal feljutója a BKG PRIMA Akadémia.

Alighogy elhalkultak a bajnoki cím ünneplésének hangjai, egyesületünk azonnal megkezdte a felkészülést a feljutással járó feladatokra. Az adminisztratív teendők mellett azonnal megkezdtük a tárgyalást játékosainkkal, valamint azon kiszemeltekkel, akikkel a következő – immár NB1 A-csoportos – szezonnak neki szeretnénk vágni.

olvasható a klub közleményében, melyből kiderül: az ANB Piros csoportját megnyerő bajnokcsapat magja megmaradt. Továbbra is a BKG PRIMA Akadémiát erősíti Raus Vivien, Solanch Aldazabal, Suppán Anna, Bodnár Fanni, Varga Anna és Kenyeres Anett. Új érkezők Angyal Barbara (Ludovika-FCSM Csata), Vári Zita (PINKK-Pécsi 424) és Kovács Vanessza (TFSE-MTK).

A légiósokat tekintve a klub tájékoztatása alapján elkötelezte magát a folytatás mellett az elmúlt évad legponterősebb játékosa Camesha Davis (USA). Csatlakozik a BKG PRIMA Akadémiához a szlovák MBK Ruzomberok irányítója, a montenegrói Sofija Zivaljevic és a Cal Poly (California Polytechnic State University) magasembere, a Chicago Sky edzőtáborát is megjárt Sierra Campisano.

A zöld csoportos csapatból is lehetőséget kapnak az ígéretes fiatalok, így a keretet erősíti majd Kovács Virág, Molnár Flóra és Levente Zsófia is – emeli ki a klub közleménye. A vezetőedzői feladatokat továbbra is Gedei Tibor látja el, az ő jobbkeze pedig a piros csoportos csapat irányítója, Nyulasi Barbara lesz.

Az idei évvel lezárult egy korszak. Egy olyan szezon van mögöttünk, amelyben mi voltunk az esélyesek, és realizálni tudtuk azt a különbséget, ami köztünk és a többi csapat között volt. Ezzel kiharcoltuk a legfelsőbb osztályba jutást. A előkészületeket  viszonylag korán elkezdtünk. Még nem volt matematikailag bebiztosítva a bajnoki cím, amikor már tervezgettük a jövő évi keretünket, lehetőségeinkhez képest. Tudtuk, hogy újoncként, és szerényebb költségvetéssel nem feltétlenül tudjuk felvenni a versenyt a nagyobb klubokkal feltétel rendszerben, ide akár az első  nyolc csapatot  is megemlíthetnénk. Ettől függetlenül mindenki ellen céltudatosan, maximálisan felkészülve fogunk pályára lépni, és próbálunk minél több meccset megnyerni.

Nagyon örülök az érkező játékosoknak. Viszonylag rövid “kívánságlistát” írtunk össze, de szerencsére a lista elejéről sikerült megszerezni, illetve idecsábítani a kiszemelteket.

A légióskiválasztás már a magyar mag ismeretében történt, és bár tudjuk, hogy nem a legismertebb neveket tudjuk felsorakoztatni, azt gondolom, hogy ezzel a kerettel a bentmaradás abszolút reális cél. Plusz feladat még, hogy minden nyerhető meccset hozni szeretnénk.

A csapatedzések mellett viszonylag sok egyéni képzésünk lesz. Szeretnénk, hogy játékosaink fejlődjenek, és ,hogy a hozzánk kerülő korosztályos válogatottak szintet lépjenek.

– fogalmazott a klub közleményében Gedei Tibor vezetőedző.

Hirdetés