Hirdetés
Archivum

Keretet hirdetett a Gospic:

:

Hirdetés

Bemutatta keretét a következõ évadra a ®KK Gospiæ alakulata. A legjobb horvát nõi csapatnál négy új igazolás mellett sikerült megtartani a meghatározó embereket.

A horvát nõi kosárlabdázás a nyár elején az Európa-bajnokságon története legnagyobb sikerét érte el. A nem világverõ, de kifejezetten jó formát mutató játékosokból álló válogatottjuk az ötödik helyet szerezte meg és készülhet a jövõ tavasszal megrendezésre kerülõ olimpiai selejtezõ tornára. Klubszinten nem várható el, hogy közvetlenül a kontinens elitjét ostromolják a horvátok, de a ®KK Gospiæ héten bemutatott kerete a korábbi évekhez hasonlóan stabilnak tûnik.

A gopspiciak négy új igazolással várják az elõttünk álló évadot. A horvát bajnoknál folytatja pályafutását két tengerentúli légiós Kia Wright és Kalisha Keane, illetve a szlovén válogatott két meghatározó embere, Martina Dover és Eva Komplet. Az 1-2-es poszton bevethetõ 25 éves Wright a St.John egyetem színeiben szép szezonokat zárt a 2000-es évek közepén, de a WNBA bemutatkozása elmaradt. A 3-4-es poszton szereplõ kanadai Keane pedig idén fejezte be tanulmányait a michigani egyetemen, ahol az utolsó évében 16.1 pontot és 5 lepattanót átlagolt. Keane játékjoga azonban az idei WNBA drafton nem kelt el.

A Gospic szurkolói számára az új igazolások mellett legalább olyan fontos hír, hogy a gárda magja jövõre is együtt marad. Így Sandra Mandir, Ivana Jurcevic, Jelena Ivezic, Iva Badanjak, Sena Pavetic és Marija Vrsaljko is elkötelezte magát a folytatás mellett.

A Gospic az EuroLigában a C-csoportba került, ahol a Brno, a Szpartak Moszkva, a Wisla Krakow, a Kassa, a Montpellier, a Taranto és a Rivas Ecopolis lesz az ellenfelük.

„Már van tapasztalatunk az EuroLigáról, így tisztában vagyunk vele, hogy mi vár ránk és milyen játékerõt képviselnek az ellenfeleink. Ebbõl a szempontból évrõl évre könnyebb dolgunk van. Nekem ez a csoport valamivel gyengébbnek tûnik, mint a tavalyi. Természetesen így sem vagyunk könnyû helyzetben, miután nincs akkora költségvetésünk, mint az EuroLiga meghatározó csapatainak.” – mondta az idén másodvirágzását élõ és az Európa-bajnokság All-Star ötösébe is beválasztott Sandra Mandir.

Hirdetés